sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

První díl Případů Jáchyma Semiše měl premiéru. Natáčel se ve Vlastivědném muzeu, na Kartouzce i v Čechách pod Kosířem

Filmaři v úterý večer v zaplněném sálu kina Premiere Cinemas v Olomouci představili první díl mini série Případy pro Jáchyma Semiše: Dóm přízraku.

Chtěli jsme představit film veřejnosti a zároveň nalákat sponzory pro další pokračování, samozřejmě nejlepším sponzorem by byly internetová televize nebo klasická televize,“ říká Radan Holásek producent filmu, který film představoval i s herci a režisérem před promítáním krátkým povídáním.

Film se natáčel v roce 2018 v Olomouci i několika nedalekých lokalitách. Na filmaře tak mohly lidé narazit na zámku v Čechách pod Kosířem, zřícenině kláštera Kartouzka v Dolanech, na olomouckém Václavském náměstí či ve Vlastivědném muzeu Olomouc.

Seriál je vlastně jakousi parodií na Jamese Bonda. Hlavní hrdina má po vždy po ruce svůj detektivní kufřík, ze kterého vytahuje různá prazvláštní nářadíčka. Doba, v níž se seriál odehrává, není přesně určená, ale kostýmy nebo třeba automobil či historický kočárek jsou prvorepublikové,“ prozradil producent díla Radan Holásek.

Režisérem seriálu je Jan Haluza, za kameru se postavil Lukáš Masner. V hlavních rolích se představí syn Miroslava Donutila Martin Donutil známý třeba ze seriálu četníci z Luhačovic, držitel Českého lva za režii Radim Špaček a Lenka Haluzová, jež má za sebou například nezapomenutelnou roli ve filmu Gympl. Také na plátně byli herci z olomouckých divadel ( Moravské a Tramtárie), a to pánové Krejší, Kubes, Navrátil a Černý.

Tisková zpráva

Štítky film, premiéra, filmaři, kultura, série, kino

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.