pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Olomouci veterináři našli nakažené hovězí maso z Polska

Maso z Polska nakažené salmonelou bylo nalezeno ve velkoobchodu s potravinami Bikos v Olomouci. Podle serveru novinky.cz se odsud maso dál nedostalo a bude zlikvidováno v kafilerii.

V České republice bylo nalezeno 700 kilo nakaženého masa

Na českém trhu našli veterináři zatím 700 kilogramů hovězího masa z Polska, které bylo nakaženo salmonelou. Potvrdil to ministr zemědělství Miroslav Toman, který uvedl, že Česko začne maso z Polska testovat před uvedením na trh.

„U hovězího masa, jež bylo doručeno do skladu v Dolních Jirčanech ve Středočeském kraji 13. února, dnes testy prokázaly přítomnost bakterie salmonella enteritidis,” pověděl pro Novinky.cz ve středu Miroslav Toman. Tato bakterie může způsobit například akutní průjmová onemocnění.

Maso mířilo do velkoobchodu s potravinami Bikos v Olomouci

Maso mířilo do velkoobchodu s potravinami Bikos v Olomouci, distribučního centra Makra v Kozomíně, do jídelny Kocourek v Brně, do MP Krásno ve Valašském Meziříčí, k podnikateli Petru Bzduchovi v Pohořelicích a na Slovensku do SK Tradičné v Lehotě pod Vtáčnikom.

Veterináři zjistili, že z velkoskladu Bikos v Olomouci se maso už maso dál nedostalo a bude zlikvidováno v kafilerii.

Maso bylo od Agrofertu

Deník N uvedl, že nakažené maso z Polska dovezla společnost Animalco ze skupiny Agrofert, potvrdil to i mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka. Maso bylo zabalené v šestikilových baleních a bylo doručeno do skladů firmy Frost Logistic v Dolních Jirčanech ve Středočeském kraji.

Foto Pixabay.com

Štítky maso, veterina, hovězí, Polsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.