pátek 29. března 2024 Taťána

Fakultní nemocnice Olomouc pořídila moderní technologické a přístrojové vybavení za téměř sto milionů

Moderní technologické a přístrojové vybavení za bezmála sto milionů korun pořídila v posledních dvou letech Fakultní nemocnice Olomouc.

Stalo se tak díky projektu Zvýšení kvality návazné péče ve Fakultní nemocnici Olomouc, jenž byl z 85 procent financován Evropským fondem pro regionální rozvoj a zbývajících 15 procent pokryl státní rozpočet. Nemocnice za obdržené prostředky pořídila například nová lůžka, vybavení operačních sálů, plicní ventilátory, rentgenové přístroje nebo endoskopické vybavení.

Olomoucká fakultní nemocnice byla jedním ze zdravotnických zařízení, kterým byl na podzim roku 2016 schválen projekt v rámci výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Jeho název zněl Zvýšení kvality návazné péče ve Fakultní nemocnici Olomouc, řídícím orgánem programu je ministerstvo pro místní rozvoj a díky projektu přiteklo do nemocnice přes 98,6 milionu korun.

„Cílem projektu bylo zkvalitnění návazné péče o pacienty, kterého mělo být dosaženo pořízením modernějšího technologického a přístrojového vybavení v souladu s ministerskou koncepcí,“ uvedla vedoucí Oddělení projektové podpory FN Olomouc Jarmila Neudörflerová.

Získané finanční prostředky byly podle jejích slov použity na obměnu polohovatelných standardních a resuscitačních nemocničních lůžek, vybavení Centrálních operačních sálů a sterilizace a pořízení přístrojové techniky, zejména anesteziologických přístrojů, plicních ventilátorů a rentgenových přístrojů.

„Ve druhé etapě, která probíhala od října loňského roku do jeho konce, bylo z projektu částečně obnoveno endoskopické vybavení II. interní kliniky - gastroenterologické a geriatrické za sedmnáct a půl milionu korun. Dokončením druhé etapy také tento projekt skončil,“ doplnila Neudörflerová.

Tisková zpráva | Foto Facebook Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky FNOL, peníze, nemocnice, zdravotnictví, fond, rozvoj, vybavení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.