pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VÍKEND PODLE DRBNY: Přespěte v divadle, zúčastněte se soutěže o nejlepší jitrnici nebo poznejte svět plazů

Tento víkend se můžete dozvědět něco více o plazech, obojživelnících či sovách. Takové přespání v divadle může být také zajímavým zážitkem. A pokud se chcete dobře pobavit a ochutnat masopustní dobroty, tak i vy si tento víkend přijdete na své.

PÁTEK

V pátek od 18:00 se bude v Domu přírody konat akce Soví noc. Děti si sovy ze stanice pro handicapované živočichy mohou pohladit nebo se s nimi vyfotit. Návštěvníky čeká večerní vycházka za houkáním sov a beseda. Rodinné vstupné vás vyjde na stovku.

SOBOTA

Máte rádi divadlo? Máte šanci v něm strávit 24 hodin s možností přespání. 24 hodin v divadle je akce, která startuje od 10:00 v Divadle na cucky. Děti se setkají s plyšovým koníkem z knihy Největší přání a skrze příběh nahlédnou do světa prapodivných lidí. Akce je určena pro rodiče s dětmi. Tvořit můžou tedy malí i velcí.

Doneste si karimatky a spacáky na přespání. Součástí programu bude pauza na oběd a společná večeře. Kapacita je omezená, a to pro deset dospělých, proto se přihlašte předem na e-mail jurkasova@divadlonacucky.cz nebo přes rezervační systém Divadla na cucky. Vstupné je 150 korun pro dospělého a 50 korun za každé dítě ve věku 6-12 let.

V Hanáckém skanzenu v Příkazech si můžete v sobotu od 10:00 užít masopustní veselí. Na programu bude i soutěž o nejlepší jitrnici, jakou svět neviděl. Každý kdo donese tři vlastnoručně vyrobené jitrnice se může zúčastnit soutěže. K tanci a poslechu zahraje cimbálová muzika. Občerstvení je zajištěno a vstupné je pro dospělé 40 korun a pro děti 20 korun.

Odpudiví nebo kouzelní startují v Pevnosti poznání od deseti hodin dopoledne. Nahlédněte do života plazů, obojživelníků a dalších zvířat z blízkých i exotických zemí. Čtyři desítky exponátů se tento víkend zabydlí v expozici Živá voda. Vstup je zdarma v rámci běžného vstupného a akce je určena pro celou rodinu.

PSALI JSME: Pevnost poznání v Olomouci se stane domovem pro plazy a obojživelníky

NEDĚLE

V neděli v 18:00 proběhne koncert v Kulturním domě ve Šternberku. Vystoupí Petrof Piano Trio, které vzniklo v roce 2009. Zazní díla Ludwiga van Beethovena, Franze Liszta, Sergeie Rachmaninova, Bély Bartóka a Antonína Dvořáka. Diváci uslyší hrát na housle Jana Schulmeistera, na violoncello Kamila Žvaka a na klavír Martinu Schulmeisterovou. 

Autoři | Foto Facebook Dům přírody Litovelského Pomoraví - Sluňákov, Divadlo na cucky, Hanácké skanzen, Pevnost poznání Olomouc, Městská kulturní zařízení

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.