čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Robertshaw ve Šternberku slaví 20 let a nabírá hned na několik pracovních pozic

PR článek

V roce 1999 se začala psát historie šternberského závodu Robertshaw, tehdy ještě známý jako Invensys Appliance Controls. V roce 2014 se sice změnil název na nynější Robertshaw, léty vybudovaná rodinná atmosféra závodu však zůstala i po letech nezměněná. Šternberský závod letos oslaví dvacet let od svého vzniku a nabírá nové zaměstnance na několik pracovních pozic.

Historie firmy Robertshaw sahá až do 19. století, kdy Frederic W. Robertshaw vynalezl termostat. Hned o rok později, přesně v roce 1900, založil společnost, která se začala výrobou termostatu zabývat. U jeho výroby však dlouho firma nezůstala – o sto let později měla společnost více než 2000 patentů, včetně ovládacích prvků na myčky, sušičky, pračky, ledničky nebo klimatizace. V současné době sídlí společnost v USA a zaměstnává více než 6 300 zaměstnanců v 11 zemích světa.

Ve šternberském závodu Robertshaw se začaly vyrábět v roce 2000 termostaty do klimatizací, mrazících zařízení a chladniček. Postupně se v následujícím období výroba rozšířila o plynové ventily, aktuátory pro vytápění a rozvod vody v pračkách a myčkách. O třináct let později se závod rozrostl o nový moderní provoz, kde se lisují plastové komponenty. V roce 2015 se závod rozrostl znovu, a to o celou výrobu vodních ventilů, která byla přesunuta z Monaka. Aktuálně ve šternberském Robertshaw pracuje 500 zaměstnanců v sedmi výrobních halách. Zajímavostí je, že 70 % zaměstnanců jsou ženy, jen 30 % pak muži, kteří pracují ve výrobních provozech převážně jako skladníci, obsluha automatizované technologie či údržbáři strojů.

V minulých letech investoval závod do nové výrobní technologie HYDRA, linek s vysokou úrovní automatizace, která je schopna vyrábět novou generaci vodních ventilů používaných v pračkách a myčkách. V souvislosti s touto investicí Robertshaw nabíralo již v minulosti nové zaměstnance a v tomto trendu pokračuje i nyní.

V současné době Robertshaw nabírá zejména nové operátory do výroby, skladníky a také tolik potřebné údržbáře strojů a elektroúdržbáře. Kompletní seznam nabízených pozic ve šternberském závodu pak najdete zde.

Operátor ve výrobě

Operátoři ve výrobě, která se může blýsknout čistým bezpečným prostředím, čeká montování, šroubování, skládání a kompletování výrobků a drobných součástek a dohlížet na jejich kvalitu. „To je důvod, proč se nám na tyto pozice hlásí především ženy, proto jich tu také máme tolik. Drobnější ruce i prsty si lépe poradí s manipulací při kompletování malých částí výrobků,” vysvětluje HR manažer  z Robertshaw Kateřina Vacíková. Jedním dechem ale dodává, že se jedná o fyzicky méně náročnou práci.

Za práci operátora ve výrobě nabízí firma Robertshaw 218 až 300 tisíc korun hrubého ročně, meníčka v závodní jídelně od 28 korun, 25 dní dovolené nebo 40% příplatky za práci za přesčasy. „Ne vše se ale u nás dá vyčíslit v penězích. Ta pravá výhoda spočívá v přátelském a podporujícím kolektivu či ve firemních akcích, kterých ve firmě  do roka pořádáme hned několik,” doplňuje Vacíková.

Skladník

Když operátoři drobné výrobky zkompletují a naskládají do přepravních beden, nastává čas pro skladníky. To je zase v Robertshaw parketa zejména pro muže. Ti ve skladu manipulují s bednami s výrobky za pomoci vysokozdvižných vozíků a paleťáků a připravují je k expedici.

Masáže, očkování, párty, kultura…

Práce v třísměnném provozu je přece jen koneckonců do jisté míry náročná, v Robershaw ale myslí i na komfort a relax zaměstnanců. „Čtyřikrát ročně mají naši lidé možnost masáží, mohou využít nabízené dotované kulturní akce či vzít děti na některou firemní akci, které jsou různě zaměřené. Pořádáme například Dětský den, letní nebo vánoční párty a podobně,” usmívá se Kateřina Vacíková. 

V Robertshaw mají i další zaměstnanecké výhody, vypočítávat je tady je ale zbytečné – do závodu se můžete přijít podívat sami. Každý týden tam totiž počítají s vaší případnou návštěvou. „Kdokoli může přijít v pondělí a ve středu v 10:30. Zájemce o práci vezmeme na kolečko po firmě, vysvětlíme jim, jak to tu funguje a zodpovíme všechny jejich dotazy,” popisuje Vacíková vstřícný krok k potenciálním zaměstnancům. „Jistou zárukou pohody v naší firmě je i to, že u nás pracují celé rodiny – v jednom provozu se potkávají rodiče s potomky či další rodinní příslušníci. Je radost vidět, že se dobrá pověst naší firmy předává napříč generacemi,” říká závěrem naší návštěvy Vacíková.

Chcete-li pracovat na některé z nabízených pozic, vyplňte následující dotazník. Doručíme ho do Robertshaw.

Mám zájem o práci v Robertshaw ve Šternberku:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky Robertshaw, výroba, práce, nabídka, operátor, skladník, opravář, Šternberk

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.