sobota 20. dubna 2024 Marcela

Zvýšil se počet chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem. Zemřel další člověk

Počet nemocných v Olomouckém kraji za uplynulý týden opět klesl. Hygienici k dnešnímu dni zaznamenali 1373 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o 116 případů na 100 tisíc obyvatel méně než před týdnem.

Zvýšil se však opět počet chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem a to o tři na 25 případů a přibyla jedna oběť. Ve
statistikách je tak již deset případů úmrtí, vyplývá to z dnešních údajů olomoucké krajské hygienické stanice. Nemocnost klesá už druhý týden. Počet lidí trpících akutními respiračními chorobami v Olomouckém kraji je nižší ve všech okresech, nejvýrazněji
přitom nemocnost klesla na Šumpersku a to z 1355 na 1055 případů na 100 tisíc obyvatel.

Nejvyšší nemocnost i nadále zůstává na Olomoucku a to 1779 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Naopak nejméně práce měli minulý týden lékaři na Přerovsku, kde v jako jediném okrese se již nemocnost druhým týdnem drží pod tisícovou hranici, aktuálně je zde 840 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší počet nemocných zůstává mezi nejmenšími dětmi do pěti let, lékaři nyní registrují 3446 případů na 100 tisíc obyvatel, i tam však počet pozvolna klesá.

Podle hygieniků naopak stoupla nemocnost u studentů, kde je aktuálně 2301 oproti 2277 případům na 100 tisíc obyvatel z minulého týdne. Oproti celostátnímu průměru je počet nemocných v Olomouckém kraji stále nepatrně vyšší. Podle statistik činí průměrná nemocnost v republice k dnešku 1316 případů na 100 tisíc obyvatel.
 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky epidemie, chřipka, nemocnost, statistika, nemoc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.