čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Výměnou za kopec na Veselíčku získá Přerov lesní cestu na Svrčově

Směnou pozemků mezi městem Přerovem a obcí Veselíčko se zabývali přerovští radní. Odhlasovali, že město přenechá Veselíčku východní půl horizont Zámeckého kopce – výměnou za něj získá Přerov lesní cestu, která vede ze Svrčova do obce Staměřice. 

Touto směnou získáme významnou komunikaci, kterou potřebujeme ke svému hospodaření v lesích na Svrčově, které vlastníme a kde aktuálně probíhá těžba po kůrovcové kalamitě.  My se vzdáme pozemku o výměře zhruba 5748 metrů čtverečních a získáme pozemek o rozloze 6992 metrů čtverečních,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Naopak obec Veselíčko, jejíž starosta směnu inicioval, má v plánu po získání pozemku obnovit původní lesní hřiště a v budoucnu počítá i s investicí do okolí kapličky Panny Marie.

Směna pozemků bude provedena bez doplatku rozdílů cen – tak se na transakci dohodly obě strany. Náklady spojené s vypracováním geometrického plánu uhradí Veselíčko a správní poplatek za vklad do katastru nemovitostí a daň z nabytí zaplatí Přerov.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj prerov.eu

Štítky pozemky, radní, cesta, kopec, Svrčov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.