pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucká zoo se zotavuje z vichřice Eberhard. Pomoci můžete i vy

Olomouckou zoologickou zahradu zasáhla v noci na pondělí 11. března bouře, jejíž následky zahradu uzavřely na následující dva dny. Popadané stromy poničily ploty, cesty byly neprůjezdné a některá zvířata se dostala ze svých výběhů ven.

PSALI JSME: Olomoucká zoologická zahrada zůstává kvůli kalamitě zavřená

Cesty byly zprůjezdněny, potenciálně nebezpečné stromy byly odstraněny, a do zahrady se tak ve středu mohli vrátit návštěvníci „Bezpečnost návštěvníků a zvířat je pro nás samozřejmě na prvním místě. V areálu zůstala drobná omezení a prosíme návštěvníky, aby se drželi cest, nevstupovali do lesa a dodržovali pokyny zaměstnanců zahrady,“ uvedla zoologická zahrada na svém oficiálním facebooku.

Pomoci můžete i vy

V terénu jsou kromě pracovníků zahrady i dvě externí firmy, jejichž zaměstnanci řeší akutní záležitosti. „Jakmile zvládneme krizový stav a naplánujeme postup dalších prací dle jejich důležitosti, rádi využijeme každou pomocnou ruku,“ píše se na facebooku zoo.

Máte-li zájem o dobrovolnickou činnost v olomoucké zoo, pošlete svou nabídku a kontaktní údaje na mail info@zoo-olomouc.cz anebo vyplňte formulář pro nábor dobrovolníků.

Chcete-li zoologické zahradě pomoci finančně, můžete její činnost podpořit skrze adopci zvířat a tím posílit rozpočet zahrady.

„Ještě jednou všem děkujeme za již projevenou i budoucí přízeň a věříme, že také díky vám se podaří momentální neutěšený stav našeho areálu brzy napravit,“ píše se na oficiálním facebookovém profilu Zoo Olomouc.

Foto Facebook ZOO Olomouc

Štítky zoo, kalamita, omezení, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.