pátek 29. března 2024 Taťána

VÍKEND PODLE DRBNY: Vraťte se do dětství s Alenkou v říši divů, ochutnejte exotické dobroty nebo se naučte balet

V sobotu končí festival Jeden svět a při této příležitosti máte možnost navštívit promítání posledního snímku. Děti můžete vzít na pohádku Alenka v říši divů. Opět bude možnost nakoupit exotické ovoce, koření a další pochoutky na Afrických trzích.

SOBOTA

V 8:00 se bude konat v Reálném gymnáziu a základní škole města Prostějova superfinálový den. Čeká vás finále korfbalové extraligy, finále a zápas o třetí místo České dorostenecké korfbalové extraligy a finále 1. České korfbalové ligy. Vstupenky zakoupíte zde.

Na 3. Montessori prodejní výstavu Zóna Dětí, Olomouc můžete zajít od 10:00 do 18:00 na olomoucké výstaviště Flora. Děti si budou moci pomůcky vyzkoušet a samotní prodejci vám výrobky předvedou a vysvětlí, jaký přínos pro dítě představují. U stánku Mezinárodní Montessori mateřské a základní školy Olomouc uvidíte ukázky reálné výuky a Montessori aktivit. Na výstavě budete mít možnost zakoupit spoustu originálních hraček a pomůcek pro děti.

Další Africké trhy startují v 10:00 a navštívit je můžete do 16:00. Zajděte na olomoucké výstaviště Flora a nakupte exotické ovoce, koření ze Zanzibaru, a to vše od tamních drobných farmářů. Vše je zaručeně přírodní, bez konzervantů a chemie. Koupit můžete třeba i čokoládu, kakao, čerstvé kakaové boby, sušené ovoce a mnoho dalšího.

V Sebio Cafe se můžete od 10:00 zúčastnit workshopu baletu. Kurz je vhodný pro začátečníky. Cvičit se bude u tyče a naučíte si i menší taneční variaci. Nezapomeňte si vzít s sebou legíny, uplé tričko, ponožky nebo piškoty a samozřejmě dobrou náladu. Celý workshop trvá dvě hodiny a vyjde vás na dvě stě korun. Bližší informace o kurzu a rezervaci najdete zde. Neváhejte a protančete dopoledne!

V 18:30 ukončí dvacátý ročník festivalu Jeden svět Olomouc 2019 snímek Bohové z Molenbeeku. V sálu Divadla hudby v Muzeu umění po filmu proběhne i debata s politologem Hynkem Melicharem, který působí na Univerzitě Palackého. Poetický film je o přátelství tří dětí, které žijí v bruselské čtvrti Molenbeeku. To je místo, kde žijí lidé mnoha kultur a vyznání a po útocích v Paříži a Bruselu v roce 2016 získalo pověst líhně islámského terorismu. Zatímco v ulicích se demonstruje proti terorismu a Evropa je otřesena, mysl chlapců nezaměstnává nic menšího než přemítání o Bohu a o bozích. Existuje Bůh? A který je nejlepší? Po skončení diskuzi můžete v Divadle na cucky posedět s týmem organizátorů u skleničky dobrého vína či piva. Vstupné je 80 korun, pro studenty a seniory 60 korun a pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P 40 korun.


NEDĚLE

V 16:00 se v Divadle na Šantovce odehraje známá pohádka Alenka v říši divů. Příběh vypráví o děvčátku, které má možná divočejší sny a trochu víc fantazie než ostatní. Jednoho dne spatří bílého králíka a vydá se za ním králičí norou, kterou se propadne až do Říše divů. Tam potká podivné bytosti, kouzelné tvory a získá životní moudrost. Skrze loutky, roztodivné zvuky a melodie se Alenčina dobrodružství přiblíží i nejmenším divákům. Po představení návštěvníky čeká divadelní dílnička.

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Korfbalový klub SK RG Prostějov, Zóna dětí, Virunga.cz, Divadlo na Šantovce, Jeden svět, Ballet Barre

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.