čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jarní očista je tady. Olomouc uklidí pracovníci technických služeb i dobrovolníci

S nadcházejícím jarem čeká Olomouc očista. Tu budou realizovat zaměstnanci Technických služeb města Olomouce, ale přidají se k nim i dobrovolníci v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Úklid se týká 350 kilometrů chodníků a téměř 290 kilometrů silnic.

Ze silnic a chodníků zmizí štěrk a drť ze zimní údržby. Postupně bude probíhat blokové čištění. „Aby byl úklid efektivní, je nutné dodržovat zákaz parkování ve stanovený den čištění. Pokud totiž v daném úseku zůstanou zaparkovaná auta, je blokové čištění neúčinné,“ uvedl provozní náměstek Technických služeb města Olomouce Jiří Fryc.

Pracovníci technických služeb a nahlášení dobrovolníci se zapojí do celostátní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. „Pro organizace a firmy je vyhlášena na 5. dubna, veřejnost se může připojit v sobotu 6. dubna. Dobrovolníci se zaměří hlavně na úklid černých skládek a technické služby hladkému průběhu akcí pomohou odvozem nasbíraného odpadu a poskytnutím pytlů nebo rukavic," doplnila mluvčí města Olomouce Radka Štědrá.

Foto olomouc.eu, Blanka Martinovská

Štítky úklid, Ukliďme svět, ukliďme Česko, jaro, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.