sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Pro malé děti přichystalo Divadlo na cucky zajímavý program. Myslelo se na batolata i předškolní děti

Pořady pro předškolní děti letos zařazuje do programu Divadlo na cucky na Dolním náměstí v historickém centru Olomouce. Vedle tanečního kurzu se mohou rodiče s dětmi do divadla vydat už podruhé na představení určené batolatům sdělil ředitel Divadla na cucky Jan Žůrek.

Divadlo na cucky si zájem nejmenších diváků poprvé vyzkoušelo loni na podzim při programu Noci divadel, kdy pozvalo slovenský Fedér Teáter s představením Lilli. „Nadšené reakce dětí i rodičů nás přiměly hledat program pro malé i nadále," uvedl Žůrek. Vznikl tak například nový kurz Malí tanečníci v říši pohádek pod vedením profesionální tanečnice Terezy Richterové, v němž děti od tří do šesti let rozvíjí nejen své pohybové dovednosti, ale také kreativitu a radost z tance.

O kurz byl velký zájem a je obsazený. „Každá z deseti lekcí je věnována jedné z klasických pohádek, kterou si na začátku lekce děti přečtou a na konci improvizovaně zatančí," řekla lektorka divadla Jana Jurkasová. Na konec března Divadlo na cucky zařadilo do programu podívanou pro děti od dvou let. Pražské studio Damúza zavítá do Olomouce s inscenací MOMENT, v němž plechoví hrdinové vyprávějí příběhy.

Divadlo na cucky existuje více než 15 let a začínalo v Domě armády, v roce 2013 našlo stálé sídlo ve Wurmově ulici. Nevyhovující prostory byly důvodem pro hledání nové scény. Vznikla na místě bývalé prodejny elektropotřeb, v domě soukromého majitele na Dolním náměstí. Na přestavbu prostor pro účely kulturního centra přispěli i dárci, ve veřejné sbírce se sešlo přes půl milionu korun. Stálé místo zde má nejen divadlo, ale i galerie a kavárna.
 

Autoři | Foto Tomáš Holešovský

Štítky divadlo, kultura, děti, program

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.