sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Zaměstnance Muzea umění Olomouc, kteří požadují rezignaci Antonína Staňka, podpořily známé osobnosti

Miroslav Krobot a Dagmar Pecková podpořili zaměstnance Muzea umění Olomouc, kteří požadují v otevřeném dopise odvolání ministra kultury Antonína Staňka.

V rozporu mezi zaměstnanci Muzea umění a ministrem kultury Antonínem Staňkem jde o to, že všechny kroky a vyhlášení ministra Staňka jsou v přímém rozporu s tím, co se v Muzeu umění skutečně děje. Nejde tedy o neshody kvůli podobě budovy Středoevropského fóra Olomouc nebo o to, zda na její návrh bude vypsaná architektonická soutěž.

„Pan ministr Staněk bourá něco, na co můžeme být hrdí, čím bychom se mohli chlubit a z čeho by měla prospěch nejen Olomouc. Nechápu proč (Řeč je o Muzeu moderního umění a architektonickém návrhu pana Šépky). Ve sporu mezi Muzeem umění a panem ministrem jsem plně na straně Muzea a držím palce,“ uvedl herec Miroslav Krobot.

PSALI JSME: VIDEO: Zaměstnanci Muzea umění Olomouc vyzývají Antonína Staňka k rezignaci

Podporu vyjádřila i operní zpěvkyně Dagmar Pecková. „Politická zvůle, kam oko dohlédne! Když to člověk zažije na vlastní kůži, tak ví, kolik energie se musí na spravedlivý boj použít, aniž by měl záruku, že to dobře dopadne! Podporuji zaměstnance olomouckého Muzea umění! Cítím s Vámi!“ řekla Dagmar Pecková.

Autoři | Foto MuO

Štítky dopis, rezignace, Antonín Staněk, SEFO, Olomouc, Krobot, Pecková, umělci, podpora, MuO

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.