čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jantarová cyklostezka spojí Bystročice s Nedvězím. Vybudovaná by měla být do konce letošního roku

Již brzy se propojí Bystročice a Nedvězí novou cyklostezkou. Olomouc a Bystročice spolu financují tento projekt a hledají firmu, která cyklostezku postaví.

„O tuto cyklostezku máme zájem, spojení Nemilan s blízkými Bystročicemi je praktické a logické, navíc je tento úsek součástí nadregionální Jantarové cyklostezky. Město se postará o stavbu části, která prochází katastrálním územím Nedvězí u Olomouce. Finančně nám v tom pomůže dotace z regionálního operačního programu,“ uvedl náměstek primátora Martin Major.

Bystročice vybudují zbývající část cyklostezky s pomocí dotace Olomouckého kraje. Náklady pro Olomouc jsou 5,4 milionu korun a pro Bystročice 8,1 milionu včetně daně. Město i obec připravují společně zadávací řízení na zhotovitele této zakázky. 

Olomouc pokračuje v naplňování cyklogenerelu. V současnosti je prioritní především dobudování páteřních nadregionálních cyklotras vedoucí přes město. Letos by se měly dobudovat dva zbývající úseky Jantarové cyklostezky. Druhý úsek začíná v ulici U ambulatoria a navazuje na stávající cyklostezku od ulice Jeremenkova. Pokračovat bude po levém břehu řeky Bystřice pod ulicí Hodolanskou. Výstavba by měla být hotova do konce letošního roku. Navíc probíhají přípravy na vybudování cyklistického spojení Topolany-Olomouc.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, Bystročice, Nedvězí, propojení, zakázka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.