úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

VÍKEND PODLE DRBNY: Zúčastněte se zahájení turistické sezóny nebo si pohlaďte exotická zvířata

Jaro je tady a v našem městě odstartuje turistická sezóna. Děti i dospělí si mohou pohladit exotická zvířata a milovníci filmu zajít na zajímavý filmový festival.

PÁTEK

Festival pro otrlého diváka startuje v kině Metropol od 18:00, kdy se bude promítat turecký film Meč a dráp z roku 1975 s původním znění s českými titulky. Ve 20:00 následuje novější americký snímek Občan Toxík: Toxický mstitel IV, který je dabovaný. Francouzský film Šokující! z roku 1976 můžete shlédnout s českými titulky od 22:30. Vstup vás vyjde na 130 korun. Více informací najdete zde.

SOBOTA

Zahájení turistické sezóny v Olomouci začne od 10:00. Návštěvníkům nabídne hudební, taneční vystoupení i ochutnávku turistických atraktivit našeho města pro letošní sezónu. Připraveny budou soutěže pro děti i dospělé, prohlídky města, projížďky na Ološlapu, malování na obličej, kolo štěstí, formanské vozy, prezentace hanáckých regionálních produktů a další. Zažijte i vy jedinečnou atmosféru a ochutnejte regionální potraviny.

Nelíbí se vám, že se všude po městě válí odpadky? Pomozte uklidit město! Udržitelný Palacký pořádá úklidovou akci, která začne v 9:00. Akce má za úkol uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Stačí, když přijdete před budovu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. Pytle, rukavice a všechno potřebné bude pro vás připraveno. Můžete se těšit na malé občerstvení po úklidu.

Ve Sluňákově proběhne akce od 14:00 s názvem První vlaštovka jaro nedělá. Vlaštovkám trvala cesta z Afriky 10 tisíc kilometrů a trvala čtyři týdny. Teď jsou tady a vy je budete moci přivítat. Podnikněte jarní procházku galerií v přírodě, poslední vstup na trasu je v 17:00. Rodinné vstupné stojí sto korun. 

NEDĚLE

Živá exotická zvířata budou k vidění v Olomouc CITY a v Amazonii. Můžete tu vidět Chameleona jemenského, Baziliška zeleného nebo Leguána zeleného. Čeká tu na vás představení, vyprávění a zajímavosti o těchto i dalších exotických zvířatech. Od 13:00 zajděte do Amazonie nebo od 15:00 do centrální části Olomouc CITY. Bude šance si zvířata pohladit, pochovat nebo se s nimi vyfotit.

Autoři | Foto Facebook Kino Metropol, pin Výstaviště Flora Olomouc a.s., Udržitelný Palacký, Olomouc CITY, Dům přírody Litovelského Pomoraví - Sluňákov

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.