pátek 29. března 2024 Taťána

Stovky skalních lyžařů vyrazily do Jeseníků, užívaly si jara a jedné z posledních příležitostí k lyžování

Několik set skalních lyžařů si tento víkend užívalo jarního lyžování v posledních otevřených lyžařských střediscích v Jeseníkách. Lyžovalo se v Koutech, na Ovčárně, Červenohorském sedle i na čtyřsedačce v Karlově. Končící zimní sezonu přitom doprovázelo slunečné počasí a poměrně vysoké teploty.

Pro polovinu z těchto areálů šlo už o poslední víkend v sezoně, na sedlo i Ovčárnu budou moci vyrazit lidé i příští víkend. V Koutech na Šumpersku se dnes lyžovalo naposledy, byť na sjezdovkách stále leží v průměru do metru sněhu. „Návštěvnost byla v řádu stovek lyžařů. Kopce i lyžování byly dobré. Od 18. dubna rozjíždíme letní sezonu, musíme to chystat, proto jsme už dnes jeli naposledy," řekl zástupce areálu Petr Marek.

Podotkl, že teplota se ráno pohybovala kolem 1,5 stupně, po poledni bylo na slunci 12 stupňů. Naposledy se dnes rozjel také poslední vlek ve Ski Aréně Karlov, kde byl o víkendu v provozu čtyřsedačkový expres, ostatní areály ukončily sezonu v uplynulých dnech. Sněhu je na svazích přitom stále dostatek, opadá už ale zájem lyžařů, kteří se po rekreační oblasti Karlova a Malé Morávky v Jeseníkách již spíše prohánějí na kolech.
 

Na Červenohorském sedle bude středisko naopak otevřeno i příští víkend. „Od pondělí do pátku bude středisko mimo provoz, pojedeme ještě o víkendu 6. až 7. dubna," avizují zástupci areálu na stránkách zde. Na svazích je stále 30 až 80 centimetrů sněhu, lyžaři měli během víkendu k dispozici celý severní svah, v provozu byla lanovka a vlek B. V provozu je také i nadále areál Figura na Ovčárně, který je zároveň nejvýše položeným lyžařským střediskem v tuzemsku; na severních svazích Petrových Kamenů leží ve výšce 1235 až 1445 metrů nad mořem. Loni se zde naposledy lyžovalo 15. dubna, o rok dříve to bylo až do konce dubna. Záležet bude na zájmu lyžařů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, Jeseníky, sport, lyžování, středisko, víkend

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.