sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucké zahrádky jsou otevřeny. Provozovatelům se prostor navíc vyplatí

Od 1. dubna mohou provozovatelé barů, hospod nebo kaváren opět využít prostory před svými podniky pro provoz zahrádky. Jarní počasí už láká k posezení u dobrého jídla a pití na čerstvém vzduchu.

„Oznámení o rušení nočního klidu jsme v roce 2018 přijali celkem 714, z toho v 78 případech se jednalo o přestupkové jednání," uvedl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle. Od června do září 2017 řešili strážníci 326 oznámení rušení nočního klidu. O rok později to bylo o necelou stovku oznámení více, tedy 418.

„V těchto číslech jsou zahrnuta nejen oznámení o rušení nočního klidu před bary, restauracemi a dalšími provozovnami, ale také případy, kdy lidé sedí večer na lavičkách a jejich hlasový projev je výraznější, dále když si sousedé stěžují na hlasitou hudbu a televizi od sousedů," vysvětlil mluvčí.

„Během léta občas máme problém s nadměrným hlukem, ale není to moc často a vždy se podaří vše urovnat," říká provozovatel Rockstar Cafe & Bar Jakub Sigmund, který jedním dechem dodává, že mu vyhovuje možnost využití posezení před barem a vyřízení povolení podle něj není nijak složité.

„Zabíráme plochu o rozloze 15 metrů čtverečních a platíme za ni asi 8 tisíc korun za sezónu. Předzahrádka se nám určitě vyplatí," přiznává Jakub Sigmund.

Foto Jindřich Karas

Štítky zahrádky, provozovatelé, bary, hospody, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.