pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tourism Expo nabídne lázeňskou kolonádu s minerálními prameny, cvičení i přednášky

PR článek

Prožijte veletrh cestovního ruchu a lázeňství Tourism Expo ve dnech 5. – 6. dubna na Výstavišti Flora Olomouc. Projděte se kolonádou, ochutnejte lázeňské prameny, protáhněte své tělo na lekci jógy a nenechte si ujít festival cestovatelských přednášek s Ladislavem Ziburou a dalšími.

Letos jedinečně můžete ochutnat minerální vody na improvizované lázeňské kolonádě a nechat se poučit odborným výkladem o jejich léčivých účincích na lidské tělo. Kolonádu veletrhu Tourism Expo v pavilonu A zaplní prezentace lázní, cestovních kanceláří,cestovatelských sdružení a kulturních zařízení s nabídkou tuzemských wellness pobytů.

TIP: Pořiďte si výhodnou online vstupenku a běžte rovnou na výstavu.

Ve zdravém těle zdravý duch

Nikdy jste necvičili jógu či pilates a už dlouho vás to láká? Na galerii pavilonu A nebude o skutečný pohyb nouze. Využijte příležitosti zacvičit si pod vedením nejlepších lektorů z centra sportu a zdraví Omega Olomouc. Také si můžete nechat odborně zanalyzovat své tělo nebo pořídit vybavení na sport, turistiku a volný čas.

Inspirujte se v cestování

Cestovatel, spisovatel a vášnivý vypravěč Ladislav Zibura je svou přednáškou „Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii“ hlavním tahákem festivalu cestovatelských přednášek, který se uskuteční v pavilonu C. Cestovatelských přednášek na vás ale čeká mnohem víc. O svých dobrodružstvích z pacifické hřebenovky, Santiaga de Compostela, Antarktidy, Mexika či Nepálu vám povypráví další cestovatelé. Podívejte se na kompletní program cestovatelských přednášek.

K cestování neodmyslitelně patří různé druhy kávy, za jejichž vůněmi se vydáte do pavilonu B. Zhlédněte také exponáty kávových mlýnků z let minulých a s dětmi si vyrobte originální suvenýry z kávy v tvořivých dílničkách.

Výstavu zpříjemní velkoformátové fotografie z ankety „7 divů Olomouckého kraje“. Kdo v anketě zvítězil, se zúčastnění dozví při slavnostním vyhlášení v rámci Tourism Expo 2019.

Ološlapem i historickým vlakem

V sobotu 6. dubna v rámci Tourism Expo zahájí město Olomouc turistickou sezonu. Od 10 do 16 hodin před pavilonem A nabídne řadu atraktivního vyžití v podobě Ološlapu či projížděk v kočáru s koňským spřežením. V sobotu máte možnost vrátit se do éry parních lokomotiv. A to díky historickému vlaku, který bude mít svou trasu se zastávkou Olomouc – Nová Ulice za výstavním pavilonem A.

Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Olomouce Mgr. Miroslav Žbánek, MPA, spolu s hejtmanem Olomouckého kraje Ladislavem Oklešťkem.

Tisková zpráva

Štítky Tourism Expo, lážně, prameny, výstava, kultura, zábava, Flora

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.