pátek 26. dubna 2024 Oto

V kauze, v níž pes zabil dvouleté dítě, dnes vynese přerovský soud rozsudek

Přerovský okresní soud dnes vynese rozsudek v případu dítěte, které na konci roku 2017 usmrtil v jednom z přerovských bytů pes. Z usmrcení z nedbalosti se před soudem zodpovídá spolumajitel zvířete Lukáš Černošek, který byl v okamžiku tragédie v pokoji bytu sám s třemi dětmi.

Žalobce pro něj navrhuje podmíněný trest v rozmezí 18 až 24 měsíců, obhajoba se s návrhem trestu ztotožnila. Tragédie se stala v prosinci 2017 v jednom z panelových bytů na sídlišti v přerovské části Předmostí. Černošek byl s dětmi v pokoji, jeho přítelkyně, teta napadeného chlapce, se sprchovala a babička byla v kuchyni. Matka napadeného chlapce dítě do bytu přivedla a odešla pryč. Neštěstí se stalo ve chvíli, kdy Černošek vstal a odcházel, chlapec asi zatahal psa za ocas.

PSALI JSME: Případ dítěte usmrceného psem dnes projedná přerovský soud

Pes, kříženec argentinské dogy a stafordšírského teriéra, ani ne dvouleté dítě kousl do hlavy. Zemřelo na místě. Obžalovaný muž tragédie velmi lituje. Odmítl však, že by psa necvičil a nezajistil jeho výchovu, což tvrdí obžaloba. Znalec ale dominantního psa označil za časovanou bombu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, pes, dítě, smrt, rozsudek

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.