čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Motorkář havaroval před železničním přejezdem. Řidič i spolujezdkyně utrpěli zranění

S příchodem jara se silnice a cyklostezky zaplňují motorkáři a cyklisty. Častější bude také výskyt chodců na silnicích mimo obce. Je třeba s tímto faktem počítat a uvědomit si, že tito účastníci provozu mohou být hůře viditelní a jsou rozhodně zranitelnější.

„Zvýšená opatrnost by však neměla platit jen pro řidiče automobilů, ale také pro uvedené skupiny účastníků provozu. Zejména motorkáři by si po zimě měli připomenout, že v provozu jsou přehlédnutelnější a zranitelnější než když řídili automobily. Tomu by pak měli přizpůsobit i styl své jízdy a dbát potřebné opatrnosti,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

V neděli před třetí hodinou odpoledne havaroval osmapadesátiletý motorkář. Jel na motorce Suzuki z Kostelce na Hané do Prostějova a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze silnice. Při prudkém brzdění tak před železničním přejezdem došlo k podklouznutí předního kola motorky a jejímu pádu na silnici. 

Po pádu motorka vlivem setrvačnosti pokračovala přes železniční přejezd. Řidič a jeho devětatřicetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění a byli převezeni do prostějovské nemocnice. „Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na motocyklu a vybavení jeho posádky byla předběžně vyčíslena na šedesát tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, motorkář, Suzuki

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.