čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zájemci o pozorování ptactva se mohou zúčastnit první jarní ornitologické exkurze

V sobotu 13. dubna se uskuteční první ornitologická exkurze pro veřejnost, kterou pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO.

Zájemci o poznávání a pozorování ptactva se sejdou u Hradeckého rybníka v Tovačově. Akce je součástí mezinárodního Vítání ptačího zpěvu.

Sraz zájemců o poznávání a pozorování ptactva je v 8.00 hod. u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově. Exkurze se zastaví i u Křenovského rybníka a dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Zájemci o pozorování ptactva se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na hrázi rybníka. Mimo obvyklých druhů se dá předpokládat přítomnost tažných druhů, které se již vracejí na svá severská hnízdiště.

Jaro je v plném proudu a s ním i přílet ptáků ze zimovišť. Účastníci ornitologické exkurze se mohou těšit na první vlaštovky, budníčky, pěnice a možná i slavíky. Na rybnících již začínají hnízdit labutě a husy velké.

Navíc bude možno pozorovat několik druhů racků, rybáky, poláky velké i chocholaté, kopřivky, lžičáky a potápky roháče. A budete-li mít štěstí, uvidíte na ornitologické exkurzi orla mořského, volavky bílé, hvízdáky, ostralky, hoholy, zrzohlávky, čírky modré nebo sýkořice vousaté.

Součástí exkurze bude i prezentace a možnost vyzkoušení si pozorovacích dalekohledů značky Swarovski.

Seznam všech letošních ornitologických exkurzí, které pořádá Moravský ornitologický spolek, najdete zde.

Tisková zpráva | Foto Jiří Šafránek

Štítky ornitologové, ptáci, pozorování, exkurze, Tovačov, rybník

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.