pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Fashion Event Dotek již potřetí podpoří organizaci Mamma HELP

Studentská nezisková událost Fashion Event Dotek zavítá letos poprvé do hanácké metropole Olomouc. Uskuteční se již tuto sobotu 13. 4. 2019 od 10:00 v neotřelých prostorách bývalého jezuitského konviktu.

Návštěvníkům nabídne bloky přednášek, módní přehlídku s dražitelnou kolekcí oděvů a módních doplňků, doprovodný program ve znamení výstav, dokumentárních projekcí a instalací. Výtěžek z aukce modelů poputuje jako finanční podpora do organizace Mamma HELP, která pomáhá ženám s onkologickým onemocněním. Patronkou letošního ročníku je módní kritička a návrhářka Františka Čížková. Vstupenky jsou již nyní v prodeji na stránkách goout.net a budou k zakoupení také na místě v den konání události.

„Dotek návštěvníkům nabídne zajímavosti ze světa módy a designu, odnesou si z něj nové poznatky. Dále mají možnost zapojit se do dražby designových produktů, a tím pomoci ženám s nelehkým osudem,” osvětlují pointu projektu jeho manažerky Nathalie Lacigová a Tereza Hadravová.

Dopoledne, od 10 hodin, zahájí událost pozvaní hosté se svými přednáškami. O své životní zkušenosti se podělí například polská novinářka Agata Pyzik, vizuální umělec Jakub Ra nebo audiovizuální umělkyně Hannah Saleh a další. V rámci večerní módní přehlídky se návštěvníkům představí čeští i zahraniční módní návrháři. Ze světových jmen se objeví Srbka Milica Vukadinovic a italský módní návrhář Matteo Carlomusto. Z českých a slovenských zástupců své kolekce představí Tomáš Višňovský, Kristína Danieličová nebo Matej Grznár. Všechny modely se předvedou na mole, které bude umístěné v impozantních prostorech barokní kaple Božího Těla, která je součástí bývalého jezuitského konviktu. „Historický nádech kaple spolu se střípky české i zahraniční fashion scény vytvoří divákům nevšední módní a kulturní zážitek,” dodává Nikola Bajerová, PR manažerka projektu.

Na módní přehlídku naváže večerní aukce modelů a doplňků, která bude vyvrcholením celé události. Dražit se bude kolekce modelů z brněnského SALONč4, kterou návrháři vytvořili speciálně pro letošní ročník Doteku. Součástí dražby budou i doplňky z rukou studentek Moniky Říhové a Sabiny Chrastilové. Nově se v rámci tiché aukce budou dražit i designové produkty a fotografie z dílny studentů uměleckých ateliéru Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Produkty budou k vidění také v rámci výstavy, a to nejen v den události, ale již od 11. 4. v prostorách Konviktu. Výtěžek z dražby poputuje jako finanční podpora do neziskové organizace Mamma HELP, která pomáhá ženám s rakovinou prsu vyrovnat se s těžkým osudem. Projekt organizaci úspěšně podporuje již třetím rokem. 

Celodenní doprovodný program se bude skládat například z projekcí dokumentárních filmů, workshopu #prsakoule a výstav. Součástí celého dne bude také hudební program, který potrvá až do brzkých ranních hodin.  

Projekt FashionEvent Dotek pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Letošní ročník poprvé spolupracuje i s Uměleckým centrem Univerzity Palackého v Olomouci.

Tisková zpráva | Foto Fashion Event Dotek

Štítky Fashion Event Dotek, Mamma HELP, podpora

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.