úterý 19. března 2024 Josef

VÍKEND PODLE DRBNY: Skákání v pytli, karaoke, kejklíři, velikonoční dílničky nebo detektivní hra, takové budou letošní Velikonoce

Tento víkend je nabitý skvělými akcemi, které potěší malé i velké. Když se k tomu přidá krásné, jarní počasí, tak o zábavu rozhodně nouze nebude.

SOBOTA

Na zámku v Čechách pod Kosířem vás čekají kostýmované prohlídky s velikonočním detektivním příběhem. Nesmí chybět ani tématické dílničky, které jsou nachystané ve spolupráci s hanackými řemeslníky a umělci.

Program

Sobota a neděle:
Kostýmované velikonoční prohlídky, 10:00 - 15:00
Dílničky pro děti na zámku i v Hanácké ambasádě, 10:00 - 16:00

Pondělí:
Prohlídky s průvodcem velikonočně vyzdobenými interiéry zámku, 9:00 - 15:00
Dílničky pro děti na zámku i v Hanácké ambasádě, 10:00 - 16:00

Kostýmované prohlídky rezervujte předem na 773 784 110 nebo rezervacecpk@seznam.cz.

Drátenický jarmark na zámku Plumlov bude probíhat od soboty do pondělí a těšit se můžete například na skupinu šermu Fuente Ovejuna, kejklířskou společnost Komedianti nebo scénický šerm Divadlo bez střechy. Vystoupí i kejklíř a žonglér Jindřich Holeček, sokolníci s dravými ptáky a zajít můžete i do hrnčířské dílny s ukázkou drátování nebo na Loutkové pohádky.
 

Maryša je strhující drama bratří Mrštíků, na které můžete zajít v sobotu v 19:00 do Divadla na cucky. Režie se zhostil Zdeněk Vévoda a v hlavních rolích uvidíte Petru Vybíralovou, Martina Skopalíka a další. Vstupné vás vyjde na 120 korun.

NEDĚLE

V neděli od 14:00 do 19:00 můžete s dětmi zajít do hospody na hřišti v Blatci. Bude tu probíhat vítání Velikonoc. Malé slečny mohou barvit vajíčka (přineste si sebou), vyrábět věnce nebo barvit perník. Proběhne taky dětské karaoke a děti se naučí velikonoční písničky a básničky. Po celém hřišti budou schovány dárečky pro děti. Nudit se tu rozhodně nikdo nebude, těšit se můžete na spoustu her. Pro rodiče tu bude nachystané velikonoční pivo, grilované makrely, steaky, hermelín a klobásy. Ten, kdo přijde v masce zajíčka, dostane balónky na vodní bitvu. Děti si užijí den nejen na atrakcích, ale i s hrami jako je přetahování lana, skákání v pytli, nošení míčku na lžíci nebo slalom.

 

Autoři | Foto Facebook: Zámek Čechy pod Kosířem, Zámek Plumlov, Divadlo na cucky, Hospoda na hřišti v Blatci, pixabay.com

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.