úterý 19. března 2024 Josef

Na Ovčárně se stále lyžuje, sezóna tam skončí až 30. dubna

V nejvýše položeném tuzemském lyžařském středisku na Ovčárně v Jeseníkách se stále lyžuje. Sněhu je tam téměř půldruhého metru, dnes ještě okolo deset centimetrů připadlo. Sjezdovky jsou stále v provozu, sezóna potrvá do 30. dubna, řekl provozovatel střediska Josef Figura.

„Návštěvnost byla o víkendu dobrá. Hlavně dnes je krásně polojasno, převládá sluníčko. Sjezdovky jsou upravené," uvedl Figura, podle něhož budou vleky v provozu i v dalších dnech, a to až do 30. dubna. Středisko ležící v národní přírodní rezervaci v nadmořské výšce 1440 metrů má od ochranářů kvůli své poloze povolený provoz pouze do konce dubna. Loni se na Ovčárně naposledy lyžovalo 15. dubna, o rok dříve to bylo až do konce dubna. Záleží také na zájmu lyžařů. Na Ovčárnu stále míří také běžkaři, provozovatel Figura stopu upravuje.

„Budu tak dělat až do 30. dubna," uvedl provozovatel. Na Ovčárně je podle horské služby 140 centimetrů sněhu. „Nový sníh však zase pomalu odtává, začalo svítit sluníčko, je nad nulou. Je to úžasná lyžovačka," řekl dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek. Ostatní lyžařská střediska v Jeseníkách už provoz ukončila a chystají se na letní sezónu. Například v Koutech ji chtějí zahájit 18. dubna, na Ramzové začne v sobotu 27. dubna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, Jeseníky, sport, lyžování, středisko, víkend

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.