čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidič škodovky vypil lahev vína, usedl za volant a na dálnici naboural do svodidel

Dvaačtyřicetiletý řidič škodovky jel v pátek po druhé hodině v noci po dálnici D46, a to ve směru od Olomouce do Prostějova.

„Na třicátém čtvrtém kilometru nezvládl řízení a narazil do svislého dopravního značení doplněného o přerušované žluté světlo, které svádělo provoz do jednoho jízdního pruhu a poté i do levých svodidel. Řidič s vozidlem zastavil až po několika stovkách metrů a v automobilu počkal do příjezdu policistů,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 280 tisíc korun. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Provedenými dechovými zkouškami policisté u řidiče změřili hodnoty 2,05 a 2,19 promile. „Muž se změřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití lahve vína během předchozího večera. Další jízdu mu policisté zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz. Pro své jednání nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodal Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky víno, lahev, alkohol, promile, nehoda, dálnice, D46, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.