úterý 16. dubna 2024 Irena

V centru Prostějova bude plážové hřiště, a to téměř na čtyři týdny

V centru Prostějova bude na začátku léta plážové hřiště. Sportovní plochu pokrytou pískem tam nechá zkušebně vybudovat radnice, která chce zjistit zájem obyvatel o míčové hry pod širým nebem. Hřiště tam bude necelé čtyři týdny sdělil prostějovský primátor František Jura (ANO).

„V období od 15. května do 9. června bude v prostoru před muzeem k dispozici plážové hřiště s variabilním využitím. Zahrát si tak bude možné třeba beach volejbal, nohejbal, fotbálek nebo badminton," uvedl Jura. Dopoledne budou plážové hřiště využívat školy a odpoledne či o víkendech obyvatelé města. „Počítáme i s pořádáním různých turnajů nebo exhibičních utkání třeba volejbalistek či fotbalistů," uvedla primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

Náklady na zřízení a provoz plážového hřiště jsou odhadnuty na zhruba 430 tisíc korun včetně DPH. „V této částce je zahrnut i veškerý komfort spojený s provozem hřiště jako šatna na převlékání nebo toalety a sprchy," dodala Sokolová. Radnice počítá i s následným využitím písku z plážového hřiště. Část materiálu poslouží na dosypání plážové plochy v aquaparku a část bude odvezena na hřiště u Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova. Zbytek písku uloží domovní správa k případnému využití v příštím roce.

Pode Sokolové nebylo jednoduché najít termín pro zprovoznění plážového hřiště v centru Prostějova. „Co se týče termínu pořádání, byli jsme z jedné strany limitováni přehlídkou automobilových veteránů, která se uskuteční 12. května na stejném místě, a v červnu pak zahájením Wolkrova Prostějova a navazujícím Prostějovským létem. Nicméně více než tři týdny bude hřiště sloužit," dodala Sokolová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pláž, hřiště, volejbal, sport, Prostějov, písek

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.