pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Přerovští policisté zadrželi dealera drog. Našli u něj pervitin a marihuanu

Pětatřicetiletý muž byl minulý týden ve večerních hodinách zadržen. Byl podezřelý z prodeje a distribuce drog.

Muž skončil v poutech poté, co nereagoval a ani nespolupracoval s policisty, kteří ho zadrželi v přerovském marketu v ulici Denisova. Během zásahu proti němu nedošlo k žádnému zranění. Po převozu na služebnu a po provedení nejnutnějších úkonů, skončil v policejní cele, kde přečkal noc.

„Následující den, uživatele a distributora v jednom, vyšetřovatel obvinil a zahájil proti němu úkony trestního stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Z operativního šetření vyplynulo, že obviněný minimálně od léta loňského roku až do doby zadržení prodával pervitin a marihuanu dalším uživatelům především v Přerově, Bystřici pod Hostýnem a v místě svého bydliště v malé obci na Přerovsku. Drogy jim prodával v různém množství a za různé částky,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Během domovní prohlídky i v době zadržení policisté u muže našli necelých 61 gramů marihuany, 0,14 gramů pervitinu a něco málo přes čtyři tisíce korun, které dostal za prodej drog.

„Ke své činnosti se při výslechu policistům přiznal a věci dobrovolně vydal. Po zadokumentování celého případu byl propuštěn na svobodu, kde je vedeno jeho trestní stíhání. V trestním rejstříku neměl doposud žádný záznam, což se s největší pravděpodobností změní. Za výše uvedený trestný čin mu hrozí, dle trestního zákoníku, až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala Zajícová.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, dealer, policie, distribuce, prodej, marihuana, pervitin, zadržení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.