čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějov olympijský dostane nové stanovy i název

Spolek Prostějov olympijský čeká změna stanov. Jejím cílem bude spravedlivější a přehlednější fungování organizace, která má na starosti provozování moderní multifunkční haly v Prostějově.

Členy spolku je město Prostějov, tenisový klub a Olomoucký kraj. Právě hejtmanství úpravu stanov navrhlo. 

„Smyslem nových stanov bude narovnání vztahů mezi jednotlivými partnery tak, aby byly vyvážené. V předsednictví spolku se například budou jednotliví partneři střídat, začne Prostějov,“ uvedl náměstek hejtmana pro sport Petr Vrána.

Prostějovská sportovní hala nabízí vyžití školám, amatérským sportovcům ale i profesionálním týmům. Zařízení začalo fungovat na konci loňského roku.

„Spolek se zároveň podělí o úhradu jeho závazků, které nyní činí devatenáct miliónů. Finanční rozhodnutí nad dvě stě tisíc korun budou muset nově vždy schvalovat všichni členové spolku – to je další krok k jeho ještě větší transparentnosti,“ dodal náměstek Petr Vrána.

Poslední změnou je přejmenování spolku na výstižnější název Národní sportovní centrum Prostějov. Navrhované novinky už přijala Rada Olomouckého kraje, posvětit je musí ještě krajské zastupitelstvo.

Tisková zpráva | Zdroj prostejov.eu

Štítky sport, Prostějov, hala

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.