čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Olomoucká EUC Klinika byla slavnostně otevřena na nové adrese, nabídne příjemné prostory i nejmodernější mamograf

Pokud se podíváte v dnešních dnech na oficiální stránky olomouckého mamografického centra EUC Kliniky, vyskakovací okénko vás upozorní, že je pracoviště přestěhováno z prostor polikliniky SPEA do nového, moderního zázemí na adrese Na Šibeníku 1. Klientky mamografického centra zde najdou nejmodernější mamograf, prvotřídní péči lékařů a laborantů a v neposlední řadě také příjemné prostředí nové kliniky. Vše výše zmíněné můžeme osobně potvrdit, protože jsme se byli podívat na slavnostní otevření, které se konalo ve čtvrtek 11. dubna.

EUC Klinika na nové adrese  poskytuje prvotřídní péči v oblasti komplexní diagnostiky nemocí prsu. Na nové adrese pracoviště klientky čeká nejmodernější vybavení, včetně šetrného mamografu s minimálním radiačním zářením.

Klientky v EUC Klinice Na Šibeníku naleznou všechno to, na co byly dlouhá léta zvyklé na bývalém pracovišti, a to včetně stabilního odborného týmu pod vedením MUDr. Lucie Hallamové. „Naše nové pracoviště nabídne klientkám zcela nový nejmodernější mamograf Hologic s minimální radiační zátěží. O naše stávající i nové klientky se postará stabilní tým zkušených mamodiagnostiků, mezi které patří například i moje kolegyně MUDr. Yveta Lenertová,” říká Lucie Hallamová.

Jak si má žena plánovat den vyšetření? Existuje doporučení, ve které části menstruačního cyklu se má žena dostavit, může používat deodorant či je zde nějaké omezení?
Preventivní mamografické vyšetření prsu je nejvhodnější provádět v období týden po skončení menstruace. Pacientkám radíme neprovádět vyšetření před menstruací. V den vyšetření nedoporučujeme používat deodorant. V případě podezření na možné těhotenství je nutné informovat radiologickou asistentku nebo přímo lékaře screeningového centra.

Za jak dlouho se dozví výsledek vyšetření?
Na našem pracovišti se klientka dozví výsledek vyšetření do několika minut.

Častým důvodem, proč ženy na mamografii nechodí, je fakt, že mají obavu ze škodlivosti rentgenového záření. Je to opodstatněná obava?
Není to opodstatněná obava, přesto se velmi často objevuje vlna spamů ohledně nebezpečnosti mamografie, které upozorňují na údajně velkou dávku u screeningové mamografie. Mnoho žen právě kvůli tomuto strachu z rentgenového záření nechodí ke screeningové mamografii a k vyšetření přichází, až pokud se objeví nějaký problém, což může být již pozdě. Mamografie je první volbou v prevenci nádoru prsu a je spojena s velmi nízkou dávkou záření (0,1 mSV), kterou normálně každý člověk dostává z přírodního pozadí za přibližně patnáct dní. Strach tedy rozhodně není na místě.

Celý rozhovor s MUDr. Lucií Hallamovou čtěte zde.

„Kromě špičkové lékařské péče a vyšetření na nejmodernějším mamografickém přístroji zde čeká klientky příjemné prostředí. To představuje mimo jiné větší komfort a dostatek soukromí. K přátelské atmosféře přispívá také prostor čekárny, kde si doprovod klientky může vypít kávu a v klidu na ni počkat. Nespornou výhodou je i možnost bezplatného parkování přímo u objektu,“ vypočítává benefity nového působiště Mgr. Markéta Billová, ředitelka EUC Kliniky Olomouc a dodává: „Na vyšetření se mohou ženy objednat osobně, telefonicky i on-line.“

Právě Markéta Billová byla tou, která po úvodních proslovech a před následnou prohlídkou přestřihla s úsměvem slavnostní pásku. „Jsem ráda, že u nás klienty najdou jen tu nejlepší péči a komfort,” dodala.

V případě zájmu se lze v EUC Klinice objednat na vyšetření. Nejjednodušší způsob je zajít na stránky www.navstevalekare.cz/mamo, kde již stačí postupovat podle pokynů. Klientky se také mohou objednávat telefonicky na 588 000 389, případně 722 227 558, či přímo zajít osobně na adresu nového pracoviště Na Šibeníku 914/1. EUC Klinika sídlí ve druhém patře a vchod je v zadní části budovy. Webové stránky kliniky najdete zde.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky EUC klinika, mamograf, Na Šibeníku, zdravotnictví, vyšetření

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.