pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jarní Flora je tady. Kde parkovat a na co si dát pozor?

Až do neděle 28. dubna se na Výstavišti Flora Olomouc koná mezinárodní květinová výstava a zahradnický veletrh Flora Olomouc 2019 s podtitulem „Strom života“. Městská policie varuje, že u výstaviště bude opět zvýšený počet vozidel. V rámci zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nutné, aby řidiči respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů.

Pro návštěvníky jsou připravena parkoviště. Parkovací plocha s kapacitou asi tisíc míst je k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka. Pro autobusy je vyhrazeno parkoviště v ulici Holická za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu Policie ČR. „Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučujeme odstavení vozidel v okrajových částech města a využití městské hromadné dopravy při přepravě na výstaviště," dodal mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Návštěvníky budou na vyhrazená parkoviště směřovat šipky.

„V rámci preventivních opatření apelujeme na návštěvníky, aby věnovali zvýšenou pozornost osobním věcem, zavazadlům a zabezpečení vozidel. Právě kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi," dodal Čunderle.

Preventivní rady strážníků

  • věnujte pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo tlačí, snažte se okamžitě vzdálit,
  • tašky nebo batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
  • nosíte-li peníze, platební kartu apod. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoli do zadních kapes kalhot,
  • nenechávejte ve vozidle viditelně odložené osobní věci a cennosti (bundy, batohy, kabelky, elektroniku),
  • před odchodem od vozidla, zkontrolujte, zda jste ho uzamkli.

Foto Facebook Výstaviště Flora Olomouc a.s.

Štítky květiny, výstava, Flora Olomouc, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.