čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Milovníci psů se mohou zúčastnit soutěže o hrdý titul Šumperský hafan

Šumperský hafan zve již více než deset let všechny milovníky psů a samozřejmě i jejich čtyřnohé kamarády k přátelskému soutěžení o hrdý titul Šumperský hafan.

Účastnit se mohou všichni pejskové s PP i bez PP, malí i velcí, štěňátka i psí senioři. Speciální poděkování vždy patří majitelům adoptovaných pejsků. Od 11. ročníku Šumperský hafan rozhodl mnohem více pomáhat při umisťování pejsků, a to jak chrtů a podenců, což jsou tradiční partneři Hafana, tak nově i pejsků z útulků v našem regionu. Zejména to jsou útulky v Zábřehu a Mohelnici a záchytné kotce ve Starém Městě.

Kdyby se díky Hafanovi podařilo nějaké pejsky umístit do nových domovů, byl by to obrovský úspěch a Hafan by získal vyšší „level“. Pořadatelem Šumperského hafana 2019 je Vlastivědné muzeum v Šumperku, patronkou je tradičně paní baronka Karla Mornstein-Zierotin a ceny pro psí vítěze zajišťuje, opět tradičně, Akva-Zoo Rataj.

Hlavním bodem programu bude soutěž o titul Šumperský hafan 2019, která proběhne v několika kolech s tím, že vítěz každého dílčího kola (podle počtu přihlášených psů) postoupí do závěrečného posuzování ve finále. Pesa handler předvede ve výstavním postoji a v pohybu, jedno kolo bude věnováno i dovednosti psů (Pes šikula). Vyhlašována budou první tři místa. Hlavní soutěž bude tedy opět volně kopírovat klasické psí výstavy.

Druhým významným bodem programu má být čtvrtý ročník soutěže pro děti, tzv. juniorhandling, tedy psí výstava pro děti, kdy se role handlera zhostí dítě do 10 let. Ani letos pak nebude chybět oblíbená soutěž v kostýmech a také překážková dráha, kterou pořadatelé připraví ve spolupráci s agility klubem Miacis ze Šumperka.

Účast přislíbila paní Petra Macková Hrochová, která na Hafanovi představí svou knížku Psí tinder, jejímž hlavním hrdinou je francouzský buldoček. A stejně jako loni se i letos mohou návštěvníci poradit se znalkyní psích dušiček Michaelou Drabek.

Dětem bude zpřístupněno i Muzejíčko, naleznete zde i zázemí pro maminky s kojenci (přebalování, kojení, ohřátí jídla apod.). A samozřejmě také občerstvení a spousta doprovodných akcí pro děti i dospělé.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky pes, soutěž, výstava, zvířata, ocenění

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.