čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějov dovybaví opravené koupaliště ve Vrahovicích

Nové vybavení pořídí letos prostějovská radnice pro provozovnu občerstvení na koupališti v místní části Vrahovice, které bylo po rekonstrukci zprovozněno v závěru loňského roku.

Vybavení bude stát zhruba 70 tisíc korun a zrychlí obsluhu hostů sdělil primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko). Rekonstrukce koupaliště ve Vrahovicích, která byla zahájena loni v lednu a skončila v srpnu, stála zhruba 85 milionů korun. Původní objekty byly kvůli havarijnímu stavu odstraněny. Dělníci poté vybudovali nové koupaliště včetně zázemí.

Loni v srpnu začal zkušební provoz a už tehdy bylo podle Pospíšila jasné, že je třeba dokoupit některé vybavení a zařízení. „Je třeba například dovybavit prodejnu občerstvení. Proto přistupujeme k nákupu obslužného pultu s výčepem, který prodejcům pomůže zkvalitnit a zrychlit prodej," uvedl Pospíšil.

Součástí modernizovaného areálu ve Vrahovicích je velký plavecký bazén včetně relaxační části a brouzdaliště, dětský dvojúrovňový bazén pak nabízí atrakce, jako je například mimoúrovňový skluz, skluzavku slůně, stříkající atrakce, vodního ježka, vodní zvonek a chrliče vody. „K dalšímu vybavení areálu patří dětské hřiště s multifunkčními herními prvky, pískové hřiště na plážový volejbal, multifunkční hřiště, občerstvení či uzamykatelné stojany na kola," dodal Pospíšil.

Autoři | Foto Facebook Koupaliště Vrahovice oficiální stránka

Štítky koupaliště, provoz, sport, Vrahovice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.