pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VÍKEND PODLE DRBNY: Zaběhejte si ve víru barev, zajděte na tradiční pouť nebo zkuste projít minovým polem

Ať už jste milovníci sportu, hudby nebo nevíte kam s dětmi, tak tento víkend si rozhodně užije každý.

SOBOTA

Barvám neutečeš je zábavný rodinný běh ve víru barev. Zaběhat si můžete od 10:00. Letošní ročník je již šestý a těší se velké oblibě. Vezměte děti s sebou a užijte si sportovní den plný zábavy. Trasu dlouhou 5 km můžete zdolat během nebo chůzí. Během vaší cesty budete zasypáni barvami.

V ulici Břetislavova v Řepčíně zítra startuje Čarodějnický karneval, a to ve 14:00. Na malé i velké tu čeká spousta zábavy ve formě her, soutěží a bude se i malovat na obličej. Večer se pak budou zapalovat hranice. Tak nasedněte na košťata a přileťte se pobavit!

Pátého ročníku Jarního putování kolem Ecce Homo se můžete zúčastnit v sobotu od 6:30 na koupališti ve Šternberku. Zváni na tradiční turistický pochod a cyklovýšlap jsou všichni. Děti si zahrají hry a zasoutěží si. Pro milovníky orientačního běhu jsou připraveny různé trasy.

V Redutě bude veselo! V sobotu tu zaznějí písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. S dětmi si tyto oblíbené songy můžete připomenout a zároveň udělat dobrý skutek. Benefiční hudební matiné startuje v 10:30.

Dne vojenské historie se můžete zúčastnit od 9:00 do 17:00 v Pevnosti poznání. Letos slaví naše členství v NATO dvacet let, a tak se dozvíte mnoho zajímavostí. Na místě bude interaktivní expozice, kde na vás čeká řada aktivit a her. Vyzkoušet si můžete střelbu ze vzduchových, airsoftových a laserových zbraní a minohledačku. Naučíte se základy zdravovědy a můžete se zkusit projít minovým polem. Pro děti budou přichystány úkoly, které budou po splnění odměněny drobnými dárky. Hlad zaženete pravým vojenským gulášem a pokocháte se i na výstavě modelů vojenské techniky.

NEDĚLE

Máte rádi poutě? Tradiční pouť v Litovli na vás čeká již v neděli! Pouť proběhne na Starém městě, v době od 9:30 do 16:00. Na místě bude k zakoupení poutní zboží, regionální výrobky a zábavu si užijete na různých atrakcích. 

Autoři | Foto Facebook Město Litovel, Naše Řepčínsko, KČT Šternberk, Nadace Malý Noe, Pevnost poznání Olomouc, Barvám Neutečeš

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.