úterý 19. března 2024 Josef

ČOI na Floře zjistila prohřešky u téměř poloviny kontrolovaných prodejců

Česká obchodní inspekce (ČOI) na jarní etapě mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc zjistila různé prohřešky bezmála u poloviny kontrolovaných prodejců.

Česká obchodní inspekce (ČOI) na jarní etapě mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc zjistila různé prohřešky bezmála u poloviny kontrolovaných prodejců. Zákazníkům například nevydali doklad o zakoupení zboží se vše náležitostmi nebo nedodrželi hmotnost prodávaného zboží sdělil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

ČOI na jarní etapě výstavy Flora provedla 17 kontrol a v osmi případech zjistila porušení zákona o ochraně spotřebitele. Inspektoři se podle mluvčího zaměřili například na prodej sýrů, lihovin, vína, hraček, občerstvení, uzenin, suvenýrů, keramiky, rybářských potřeb, květin, ovoce, zeleniny, zahrádkářských potřeb a také na kavárny.

Prodejci nejčastěji porušovali zákon o ochraně spotřebitele tím, že například nevydali doklad o zakoupení výrobku s předepsanými náležitostmi, nedodrželi hmotnost nebo chybělo povinné značení na výrobku," uvedl Fröhlich.

ČOI prodejcům na výstavě Flora udělila ve čtyřech případech pokuty na místě v celkové výši 4 tisíce korun a jeden prohřešek inspektoři vyřešili napomenutím. „Ve třech případech bude s prodejci vedeno správní řízení," dodal Fröhlich.

Autoři | Foto Tomáš Holešovský

Štítky Flora, inspekce, obchod, stánky, prodej, ČOI, výstava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.