úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Z vraždy muže na faře v Chudobíně byl obviněn dvaadvacetiletý muž

Z vraždy šestadvacetiletého muže, jehož tělo bylo objeveno minulý týden na faře v Chudobíně na Olomoucku, byl obviněn dvaadvacetiletý muž.

Dosud nebyl trestán, hrozí mu až 18 let vězení, řekl dnes novinářům krajský policejní náměstek Radovan Vojta. Motiv činu kriminalisté zjišťují, podali podnět k vzetí podezřelého do vazby. Vražda v Chudobíně je první letošní vraždou v Olomouckém kraji. Tělo bylo nalezeno v pondělí minulý týden.

„Během velmi krátké doby jsme zajistili dostatek stop, abychom mohli ustanovit konkrétního podezřelého. Státní zástupce nám dal souhlas k jeho zadržení, což jsme provedli v pondělí v brzkých ranních hodinách. Šlo o dvaadvacetiletého muže, který byl obviněn z vraždy," uvedl Vojta.

PSALI JSME: Šestadvacetiletý muž byl ve faře zavražděn. Pachateli hrozí až osmnáct let

Policistům ztěžovalo zpočátku práci, že podezřelý muž nebyl dosud trestán. „K příčině úmrtí se nebudeme vyjadřovat. Oběť napadl surovým způsobem, motiv zjišťujeme. Pachatel byl netrestaný a po trestném činu zakrýval stopy," doplnil náměstek. Naznačil, že oba se znali. Jednou z vyšetřovacích verzí je podle Vojty i otázka případné drogové trestné činnosti.

Oběť byla nalezena minulý týden v pondělí v budově farního úřadu, církev však objekt delší dobu neužívala. Policisté dnes uvedli, že tento trestný čin nemá žádnou spojitost s církví. Zavražděný muž na faře v minulosti bydlel, dodal Vojta. V Olomouckém kraji jde o první případ vraždy v letošním roce. Loni se jich stalo 11, o tři více než předloni. Všechny byly objasněny.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky vražda, fara, Chudobín, Litovelsko, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.