pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Prožijte zábavnou sobotu plnou soutěží. Kraj připravil Den pro rodiny a seniory

Na sobotu 11. května naplánoval Olomoucký kraj Den pro rodiny a seniory. Akce, na které hejtmanství spolupracuje s olomouckým magistrátem, bude součástí Týdne pro rodinu.

Ve Smetanových sadech čekají účastníky sportovní soutěže, zábavné aktivity i bohatý doprovodný program. „Smyslem akce je nabídnout lidem příjemně strávený den, aby se mohli ještě více semknout a užít si volna. Chceme také ukázat, že celý Olomoucký kraj je jedna velká rodina,“ uvedl jeho hejtman Ladislav Okleštěk.

Program se uskuteční v rámci schválené Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje. „Tématem bude soutěžení pro všechny generace, protože rodinu netvoří jen děti a rodiče, ale také senioři,“ uvedl Pavel Podivínský z krajského odboru sociálních věcí.

Součástí sportovní soboty bude charitativní běh pro Paměť národa, jehož pořadatelem je organizace Post Bellum. Ta startovné zúčastněných běžců využije na rozšíření sbírky, která zachycuje životní příběhy pamětníků 20. století. Na programu je rodinný, dětský a hlavní běh na 10 a 5 kilometrů a štafeta 4 × 2,5 kilometru.

Registrace zájemců o rodinné a seniorské soutěžení bude probíhat do 9. května na www.prorodinu.olomouc.eu. Účastníci charitativního běhu se mohou do stejného termínu přihlásit na www.behpropametnaroda.cz.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky rodiny, děti, senioři, den, kultura, zábava, akce, soutěž

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.