čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VÍKEND PODLE DRBNY: Zaběhejte si, vyzkoušejte paddleboard nebo zajděte na cyklotrial

Tento víkend se ponese především v duchu sportu. Užijí si ho děti i dospělí.

SOBOTA

Běh pro Paměť národa odstartuje v sobotu ráno, a to ve Smetanových sadech u restaurace Fontána. Běžet můžete symbolický 1 km nebo trasy o délce 5 a 10 km. Bližší informace najdete zde. Ten, kdo zaplatí startovné, přispěje darem na další rozšiřování sbírky Paměť národa. Výtěžek Běhu umožní natočit a uchovat další stovky příběhů politických vězňů, válečných veteránů, obětí holocaustu, disidentů, všech bojovníků za svobodu.

Den pro rodiny a seniory bude plný zábavy. Začíná od 9:30 v Rudolfově aleji. Těšit se můžete na hudební vystoupení, fotokoutek, soutěže a zajímavá sportovní stanoviště.

PSALI JSME: Prožijte zábavnou sobotu plnou soutěží. Kraj připravil Den pro rodiny a seniory

 

Wake Park Náklo Opening 2019 to je název akce, pod kterým se skrývá jediné, a to otevření areálu do sezony 2019. Nebude chybět skvělá hudba, grilované dobroty, pivo, drinky a hodně zábavy. V sobotu se jezdí zdarma, a tak můžete vyzkoušet wake, lyže, skate a paddleboardy. Startuje se ve 13:00 a prvních sto piv bude zdarma.

Rostlinný bazar proběhne od 10:00 do 16:00 v olomouckém Konviktu. Můžete si vybrat rostlinku nebo pěkný keramický květináč. Výběr vám zpříjemní pěkná hudba.

NEDĚLE

Mistrovství ČR v cyklotrialu se bude konat u Šantovky od 10:00. Nebudou chybět špičkoví jezdci domácí trialové scény a závodníci z čelních pozic světového žebříčku UCI. Pořadatelům se podařilo zajistit účast úřadujícího mistra světa z roku 2018 Thomase Pechhackera (Rakousko) a také pátého jezdce z MS Samuela Hlavatého (Slovensko).

 

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Paměť národa Střední Morava, Galerie Šantovka, Radio Haná, Wake Park Náklo, Konvikt Olomouc

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.