sobota 20. dubna 2024 Marcela

Sbírku na pomoc dětem v nouzi vyhlásila olomoucká charita. Darovat můžete pleny, kojeneckou výživu nebo hygienické potřeby

Olomoucká charita vyhlásila v těchto dnech sbírku na pomoc nejmenším dětem do tří let, které se ocitly v tíživé životní situaci.

Ke sbírce se přidaly supermarkety a různé organizace

Sbírka je zaměřena především na kojeneckou výživu, pleny a dětské hygienické potřeby. Ke sbírce se přidaly supermarkety a další organizace, které sbírku podpořily poskytnutím sběrného místa, informovala mluvčí charity Eva Štefková. Sbírka je určena dětem v rodinách, které mají problém s bydlením, mají nestabilní zaměstnání nebo kde zemřel jeden z rodičů a rodina se potýká s finančními problémy.

Snažíme se rodinám nabídnout pomoc v jejich nesnadné životní situaci. V mnohých případech je nutné podpořit rodinu materiálně, zvláště pokud se v rodině nachází malé dítě," uvedla vedoucí charitní služby pro rodinu a děti Petra Pavlíčková. Poukázala na to, že rodinám v tíživé situaci po uhrazení základních výdajů, jako je nájem a energie, nezbývají peníze na potraviny a další základní věci potřebné pro kojence a batolata.

Sbírká potrvá do 27. května

Kojenecké mléko, pleny a další dětské hygienické potřeby jsou pro nás trvale nedostatkovým zbožím. Momentálně nemáme z těchto položek žádné, kterými bychom mohli rodiny s dětmi podpořit, proto se obracíme s prosbou na veřejnost," uvedl vedoucí Centra materiální pomoci Charity Olomouc Filip Holík.

Sbírka pro nejmenší děti, kterou charita vyhlásila tento týden, potrvá do 27. května. Rodiny v tísni lze podpořit na sběrných místech v olomoucké Galerii Šantovka, Galerii Moritz v obchodních domech Tesco, Globus, v zábavním parku Krokodýlek a v kavárnách Café na cucky, V lese a v charitní prodejně Dobrodruhá ve Wurmově ulici. Loni pomohla olomoucká charita 60 rodinám se 107 dětmi, z toho 30 dětí bylo ve věku do tří let, dodala mluvčí charity Eva Štefková.

Pomoci lze také finančně příspěvkem na konto 107-8921490207/0100, variabilní symbol 99. Výtěžkem ze sbírky podpoří Charita Olomouc rodiny s dětmi z Olomouce a blízkého okolí, které se ocitly ve finanční tísni.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky charita, podpora, děti, nouze, peníze, sbírka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.