čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Studentský projekt Expedice Přes Bar pomáhá lidem s postižením vycestovat a zažít outdoorové dobrodružství

Studenti navazujícího magisterského studia Aplikovaných pohybových aktivit Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci každoročně realizují studentský projekt s názvem Expedice Přes Bar. Hlavním cílem tohoto projektu je vytvářet podmínky osobám se zdravotním postižením pro jejich integraci do běžné společnosti prostřednictvím vycestování do zahraničí, kde následně absolvují sérii nevšedních outdoorových zážitků.

Více informací o Expedici Přes Bar můžete sledovat na Facebooku, přispět můžete na Startovači.

Společně tak překonáváme bariéry, vystupujeme z našich komfortních zón a snažíme se poukázat na možnosti trávení volného času u osob se zdravotním postižením v kontextu zdraví, osobnostních kompetencí a zvýšení sebedůvěry. Společně se tedy od 6. do 13. června vydáme na Cestu za poznáním Živlů. „Pro osoby se zdravotním postižením letos plánujeme navštívení Rakouska, Slovinska a Chorvatska a přesto, že se to může zdát neuvěřitelné, náplní naší expedice bude například vysokohorská a vodní turistika, zdolávání ferrat, cykloturistika a stanování,“ říká letošní studentská organizátorka Expedice Přes Bar Kristýna Navrátilová.

Člověk poznává sám sebe teprve tehdy, kdy opouští hranice své vlastní komfortní zóny a dostává se tam, kde poznává, jakou sílu může mít Vítr, kde všude pomáhá, ale i může brát Oheň, seznamuje se s místy čistého plynutí, kde začíná a končí Voda, vnímá vůně a barvy naší krásné Země. Živly jsou neodmyslitelnou lidskou součástí a na naší společné červnové Cestě se budeme snažit vnímat jejich podstatu a nechat se unášet nekonečnou krásou přírody, která nás vede zpět k sobě samým.

Tisková zpráva

Štítky Expedice Přes Bar, studenti, FTK, univezita, postižení, outdoor

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.