úterý 19. března 2024 Josef

VIDEO: V Robertshaw vznikl dojemný klip, zahráli si v něm samotní zaměstnanci

Ve šternberském závodu společnosti Robertshaw, která se zabývá výrobou termostatů všeho druhu, vzniklo video s rodinnou atmosférou, ve kterém si zahráli samotní pracovníci závodu, kde pracuje v sedmi výrodních halách na 500 zaměstnanců.

Ve šternberském závodu Robertshaw se začaly vyrábět v roce 2000 termostaty do klimatizací. O třináct let později se závod rozrostl o nový provoz, kde se lisují plasty. V roce 2015 se závod rozrostl znovu, a to o celou výrobu vodních ventilů, která byla přesunuta z Monaka. Atmosféru nejen na pracovištích, ale také třeba při obědě nebo na masážích, které mají pracovníci k dispozici, zachycuje právě nově vzniklé video, které již běží na televizorech všude po šternberské pobočce.

„Mám radost, že se do vzniku videa s nadšením pustili i naši zaměstnanci, což je na výsledku znát. Z videa čiší dobrá nálada a rodinná atmosféra, a není divu – u nás pracují i celé rodiny, takže věřím, že zaměstnanci vložili do videa kus sebe sama,” říká ředitel šternberského závodu Robertshaw Pavel Doležel, který si ve videu také střihl vedlejší roli.

Aktuálně ve šternberském Robertshaw pracuje 500 zaměstnanců v sedmi výrobních halách. Zajímavostí je, že 80 % zaměstnanců jsou ženy, jen 20 % pak muži. V minulých letech investoval závod do nové výrobní technologie HYDRA, linky, která je schopna vyrábět novou generaci vodních ventilů. V souvislosti s touto investicí Robertshaw nabíralo již v minulosti nové zaměstnance a v tomto trendu pokračuje i nyní.

Práce v Robershaw

V současné době Robertshaw nabírá především na pozice operátorů výroby.  Operátoři ve výrobě, která se může blýsknout čistým, bezpečným prostředím, čeká montování, šroubování, skládání a kompletování výrobků a drobných součástek a dohlížet na jejich kvalitu. „To je důvod, proč se nám na tyto pozice hlásí především ženy, proto jich tu také máme tolik. Drobnější ruce i prsty si lépe poradí s manipulací při kompletování malých částí výrobků,” vysvětluje HR manažer  z Robertshaw Kateřina Vacíková. Jedním dechem ale dodává, že se jedná o fyzicky méně náročnou práci.

Za práci operátora ve výrobě nabízí firma Robertshaw 218 až 300 tisíc korun hrubého ročně, meníčka v závodní jídelně od 28 korun, 25 dní dovolené nebo 40% příplatky za práci přesčas. „Ne vše se ale u nás dá vyčíslit v penězích. Ta pravá výhoda spočívá v přátelském a podporujícím kolektivu či ve firemních akcích, kterých ve firmě  do roka pořádáme hned několik,” doplňuje Vacíková.

Práce v třísměnném provozu je přece jen koneckonců do jisté míry náročná, v Robertshaw ale myslí i na komfort a relax zaměstnanců. „Čtyřikrát ročně mají naši lidé možnost masáží, volný vstup na bazén, mohou využít nabízené dotované kulturní akce. Aktuálně nabízíme našim zaměstnancům umístění dětí na letních příměstských táborech” usmívá se Kateřina Vacíková.

Na léto hledají brigádníky

Na své si přijdou v Robertshaw také studenti a zájemci o brigádu. „V době letních prázdnin, kdy zaměstnanci odjíždí na dovolené a za odpočinkem, uvítáme ve Šternberku brigádníky. Bereme všechny nad osmnáct let, se zájmem pracovat a také ty, kteří si chtějí okusit pracovat ve třísměnném provozu. Výhodou je, že si přes den užijí letního sluníčka a k večeru si přijdou vydělat nějakou tu korunu,“ říká Vacíková.

Chcete-li pracovat na některé z nabízených pozic, vyplňte následující dotazník. Doručíme ho do Robertshaw.

Mám zájem o práci v Robertshaw ve Šternberku:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.