úterý 19. března 2024 Josef

Odstartovala Slepičí tour. Cesta plyšového hejna má upozornit na problematiku klecových chovů

Sedm plyšových slepic vyrazilo dneska na Slepičí tour, pouť po krajích České republiky. Akce, kterou organizuje spolek Obraz má podpořit snahu o legislativní zákaz klecových chovů.

Během dvou týdnů procestují za pomoci dobrovolníků celebritami upravené plyšové slepice více než sto měst, ve kterých budou vyprávět příběhy z klecových chovů. „Chceme vyvést politiky, kteří tvrdí, že to nikoho mimo Prahu nezajímá, z omylu a ukázat, že Čechům ze všech koutů země na zvířatech záleží a jsou soucitní stejně jako lidé v Německu a Rakousku. Tam už tento krutý způsob chovu zakázali,“ říká Jana Menčíková, místopředsedkyně spolku Obraz.

Jedna slepice bude reprezentovat i Olomoucký kraj. Tu vyzdobil český rapper Rest. „Moc rád jsem podpořil Slepičí tour. Svoji plyšovou slepici jsem pojmenoval Freeda, aby symbolizovala svobodu, kterou si zaslouží všechna zvířata. Jde o zrušení velkochovů slepic, které „žijí“ v klecích a jen snášejí vejce. Nikdy v podstatě nechodily po trávě a neviděly nic než klec. To není život,“ uvedl Rest důvody, proč se rozhodl podpořit Slepičí tour.

Po celou dobu trvání budou moci lidé sledovat každou slepici na jejím instagramu. Akce pak vyvrcholí 8. června v Pelhřimově, kde bude probíhat festival rekordů a kuriozit, na kterém si plyšáci převezmou titul za nejzcestovalejší hejno slepic. Zapíšou se tak do České knihy rekordů.

Autoři | Foto Obraz

Štítky slepice, Slepičí tour, Obraz, ČR, petice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.