úterý 19. března 2024 Josef

VIDEO: V Olomouci se chystá unikátní prostor pro práci i odpočinek. Na jeho vznik můžou přispět lidé

Taky si občas říkáte, jak by se vám hodilo místo, kam byste mohli vzít svého obchodního partnera, klienta nebo kamaráda, a přitom je i sebe pohostit třeba kávou a dortíčkem nebo sendvičem, aniž by vás při jednání či povídání vyrušovala obsluha? Přesně tak se zrodil nápad na Sámošku na konci vesmíru. Koncem vesmíru zde rozumějte Olomouc, konkrétně pak střed coworkingového centra Vault 42, a Sámoškou to, že bude samoobslužná.

Více informací o novém prostoru najdete zde, o členství pak zde.

Do kampaně se můžete zapojit zde.

Ptáte se proč něco takového? „V týmu jsme se shodli na tom, že každý občas přemýšlí, jaké místo zvolit pro schůzku nebo kam si na chvilku sednout s notebookem a pracovat. Jenže kdo nemá kancelář nebo to v ní zrovna nejde, moc na výběr nemá. Doma se schůzky nehodí a pracovní nasazení nebývá nejvyšší. V kavárnách zase bývá někdy až moc rušivých elementů. Tak nás napadlo místo, kde by se dalo vyřizovat schůzky i menší porady nebo tam pár hodin týdně pracovat a zároveň by tam byla možnost dát si něco na zub, povzbudit se dobrou kávou nebo si v případě potřeby i něco vytisknout  všechno samoobslužně. Takže proto Sámoška na konci vesmíru,” s úsměvem osvětluje zrození nápadu na vznik nového prostoru jeden z autorů a zároveň první Vaulter Radek Holík.

„Cílem je zároveň otevřít náš cowork, v jehož středu se bude Sámoška nacházet, co nejvíce lidem, ať už jsou to podnikavci, lidé na volné noze, aktivní studenti, maminky na mateřské, nebo kdokoli jiný, kdo by takové místo rád využil, a podělit se tak o všechny výhody, které coworking i sdílení a spolupráce obecně přinášejí. S novým prostorem proto přijde nový typ členství. Díky tomu se kromě návštěv Sámošky budete moci přednostně účastnit našich vzdělávacích akcí, na které získáte členské slevy, stejně jako slevy na produkty od našich partnerů i pozvánky na neformální akce pořádané pro členy Vaultu,” doplňuje Ondřej Čejka, který má komunitu Vaulterů na starost. Právě komunitním akcím pak bude prostor Sámošky věnován večer.

A co kromě kávy, dobrot a spousty nadšených pracantů nejen z kreativních a IT oblastí v Sámošce najdete? Tak třeba akvárko s rybičkami, které si budete moci v rámci kampaně adoptovat. Také to je totiž jeden ze způsobů, jak můžete vznik tohoto unikátního typu prostoru podpořit. Stejně tak si lze na crowdfundingovém portálu Hithit.cz zakoupit třeba Sámoškovou síťovku na lovení obchodních kontaktů nebo ponožky na cestu do i ze Sámošky. Kampaň, jejímž cílem je podpořit přestavbu, vybavení i rozjezd projektu Sámoška na konci vesmíru, probíhá od 16. května do 15. června 2019.

Tisková zpráva

Štítky Sámoška na konci vesmíru, delfín, Vault 42, práce, coworking

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.