čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Lepší zázemí i nové atrakce nabídnou v létě kempy a koupaliště

Nové atrakce i kvalitnější zázemí připravili na letní sezonu provozovatelé rekreačních středisek, kempů a koupališť v Olomouckém kraji, aby do svých zařízení přilákali návštěvníky a obstáli ve stále silnější konkurenci.

V loňském roce měla koupaliště i kempy v Olomouckém kraji díky příznivému počasí vysokou návštěvnost. Například kemp Krásná Morava na kraji Olomouce před letní sezonou vylepšil občerstvení a venkovní posezení pro návštěvníky.

Zároveň jsme rozšířili možnosti vyžití pro děti v našem trampolínovém centru," řekl předseda spolku Krásná Morava Petr Čamek, podle kterého bude nové také hřiště pro oblíbenou hru pétanque. V kempu u řeky Moravy v Litovli na Olomoucku byly v zimní přestávce rekonstruovány elektrické rozvody. „Máme tam deset nových elektrifikovaných míst pro karavany, dokončili jsem vnitřní osvětlení kempu a provedli úpravy sociálních zařízení. Opraveno bylo také dětské hřiště a recepce," podotkl Čamek. Díky deštivému květnu si vodáci na řece Moravě přijdou na své.

Podmínky jsou optimální. Je to přesně ten stav, kdy vodák s nadšením vyrazí na vodu. Někteří lidé ale už byli zvyklí na to, že na přelomu května a června bylo vody méně, takže jsou nyní překvapeni, kolik vody v řece je," dodal Čamek. V rekreačním středisku Baldovec na Prostějovsku, které funguje na území Moravského krasu, řemeslníci přes zimu rekonstruovali několik chat, které byly poté vybaveny novými kuchyňskými linkami, lednicemi a nábytkem.

Nové vybavení pořídí před letní sezonou prostějovská radnice pro provozovnu občerstvení na koupališti v místní části Vrahovice, které bylo po rekonstrukci zprovozněno v závěru loňského roku. Vybavení bude stát zhruba 70 tisíc korun a zrychlí obsluhu hostů. Naučnou stezku pro rodiny s dětmi vybudovali provozovatelé rekreačního areálu v Hrubé Vodě nedaleko Olomouce, ve kterém jsou kromě hotelu i venkovní apartmány. Nová stezka měří zhruba kilometr.

Hrubíkova stezka se skládá ze sedmi zastavení a je doprovázena různými naučně zábavnými aktivitami pro děti, lavičkami na odpočinek umístěnými na místech s krásnými výhledy na údolí řeky Bystřice," uvedli provozovatelé areálu. Na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce byl postaven stánek s grilem, který zpestří nabídku jídel. „Chceme dělat kompletní grilovaná jídla i s přílohami a saláty," řekl provozovatel koupaliště Jiří Holub, podle kterého v okolí nového stánku vznikne také posezení. Návštěvníci Poděbrad by v létě měli mít k dispozici i novou převlékárnu a stánek s občerstvením na pláži. „Další novinkou bude dětské hřiště s pískovištěm či páteční koncerty," podotkl Holub.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kempy, koupaliště, atrakce, zázemí, léto

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.