sobota 20. dubna 2024 Marcela

Pohřešovaný devítiletý chlapec přespal u kamaráda. Rodiče a policie ho mezitím hledali

Horké chvíle zažili v noci z pátku na sobotu rodiče devítiletého chlapce z Přerova.

V pátek po desáté hodině večer se na policii obrátil otec dítěte s tím, že od odpoledne pohřešuje svého syna. Viděl ho naposledy, když ho vysadil u jedné základní školy v Přerově, kam šel chlapec na oběd a poté měl jít do družiny. Učitelce se však omluvil s tím, že nepřijde. Po družině měl chlapec jít ke své matce, kam však nedorazil.

Rodiče tedy začali chlapce usilovně hledat u příbuzných, kamarádů, v ulicích, na hřištích i nádražích. Bohužel bez výsledku. Navíc se jednalo o bezproblémového chlapce. 

„Po oznámení otce bylo vyhlášeno celostátní pátrání, o kterém byli informováni i strážníci městské policie, kteří se do hledání pohřešovaného také zapojili. Šetřením policistů nebylo ani potvrzeno, že by se chlapec nacházel ve zdravotnickém zařízení. Pátrání po chlapci probíhalo celou noc až do sobotních dopoledních hodin, kdy se prostřednictvím mobilního telefonu svého staršího kamaráda ozval sestře, že u něj přespal,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Rodiče si konečně mohli oddechnout a otec si před polednem vyzvedl svého syna u kamaráda. Chlapec byl naprosto v pořádku. „Dalším šetřením se zjistilo, že oba chlapci svorně tvrdili matce hocha, u něhož spali, že rodiče pohřešovaného o tom, že přespí u kamaráda, vědí a souhlasí s tím. Sestře pohřešovaného poslali SMS zprávu až v nočních hodinách, kterou ovšem nezaznamenala a teprve až v dopoledních hodinách na základě toho, že ji bratr zavolal, sdělila rodičům, kde se nachází,“ dodala Zajícová.

Upozornění pro rodiče:

Vzhledem k tomu, že mezi dětmi je tento způsob přespávání u svých kamarádů velmi oblíbený a rozšířený, žádáme především rodiče, u kterých se nocuje, aby si řádně ověřili, nejlépe telefonickým kontaktem, že je o tom druhá strana srozuměna. Předejde se tím právě takovýmto případům, jaký je popsán výše a ušetří tím nejen nervy rodičů dětí, které je budou hledat a zažívat nezáviděníhodnou situaci, ale i práci policistů, kteří nasadí vždy téměř všechny prostředky a síly k vypátrání pohřešovaného dítěte.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chlapec, dítě, ztráta, policie, pátrání, přespání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.