pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kapucíni chystají benefiční blešák na Dolním náměstí. Podpoří nevidomé a slabozraké

Od 14. června až do konce září bude každý den kromě nedělí od půl třetí do půl páté odpoledne probíhat bleší trh v podzemí pod terasou Kostela Zvěstování Páně na Dolním náměstí v Olomouci. Vstup je z Dolního náměstí vedle vchodu do kostela. Účastí na bleším trhu podpoříte Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých v Olomouci. Loni se vybralo téměř 40 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Den s kapucínem: Lidi dneska nemá kdo poslouchat. Osobní vztahy jsou nejdůležitější

„Možná i vy máte doma věci, které delší dobu nepoužíváte i přesto, že jsou hezké a funkční a možná byste je rádi darovali někomu, komu by mohly posloužit. Takové věci můžete nosit každý den před mší svatou do sakristie našeho kostela. My je připravíme na stoly a 14. června otevřeme Bleší trh široké veřejnosti. Tyto věci si lidé budou moci koupit za cenu, kterou si sami určí a pak obnos peněz vhodí do připravené pokladničky na podporu nevidomých a slabozrakých zde v Olomouci," uvádí bratři kapucíni v pozvánce na trh.

Co můžete přinést: kuchyňské nádobí, sklo, porcelán, hračky, malé elektrospotřebiče, domácí nebo zahradní nářadí, čistící prostředky nebo parfémy, bižuterie, ...

Nenoste: šatstvo, knihy a potraviny.

Foto Pixabay.com

Štítky bleší trh, benefice, kapucíni, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.