úterý 16. dubna 2024 Irena

Skupina Unicapital už vlastní areál vojenských skladů v Olomouci

Firma Nemovitosti nájemního bydlení II ze skupiny Unicapital podnikatele Pavla Hubáčka se už stala novým majitelem rozlehlého areálu bývalých vojenských skladů v sousedství Velkomoravské ulice v Olomouci. Areál na začátku května vydražila v elektronické aukci za 353 milionů korun a poté měla 40 dní na složení peněz na účet konkurzní podstaty zkrachovalé společnosti Net Media Group, což byla podmínka k následnému převodu těchto budov a pozemků.

Společnost Nemovitosti nájemního bydlení II zatím nezveřejnila, jaké plány s pozemky vedle Velkomoravské ulice má. Firma Net Media Group pozemky a budovy vojenských skladů dříve vlastnila, přičemž od října 2017 je v konkurzu. Areál léta bez užitku chátral. Elektronické aukce se v květnu zúčastnili dva zájemci - Nemovitosti nájemního bydlení II a firma JIP majetková. Vyvolávací cena 300 milionů korun byla stanovena s ohledem na znalecký posudek, který hodnotu pozemků a budov stanovil na 367 milionů korun.

Areál bývalých ženijních skladů má rozlohu 171.339 metrů čtverečních. Insolvenční správce Net Media Group Jan Klváček už dříve uvedl, že elektronickou aukci připravil na základě pokynu hlavního zajištěného věřitele Net Media Group, kterým je firma Gallanzaro. V představenstvu společnosti Gallanzaro figuruje Antonín Rozbroj, který dříve působil spolu s olomouckým developerem Richardem Morávkem v orgánech několika firem z někdejší potravinářské skupiny Milo Holding. Některé společnosti, které Morávek nyní vlastní, spolupracují se skupinou Unicapital.

Insolvenční správce Net Media Group na začátku června soudu navrhl, aby výtěžek z prodeje areálu po odečtení DPH, nákladů na správu a zpeněžení majetku a odměny pro správce byl vydán firmě Gallanzaro, která figuruje jako první zajištěný věřitel. Dostat má 279 milionů korun.

Armáda skladový areál v roce 2010 prodala za několik desítek milionů korun. Majitelem se stala firma Net Media Group. Insolvenční řízení s Net Media Group začalo v létě 2017 krátce poté, co se jejím novým majitelem stala společnost Gallanzaro. Nový člen představenstva Net Media Group Milan Gottwald tehdy podání insolvenčního návrhu zdůvodnil enormním rozsahem závazků této firmy.

Net Media Group podle Gottwalda nesplácela dva úvěry u Fio banky v celkové výši 168 milionů korun, protože se jí nezdařil další rozvoj získaných nemovitostí. Dluhy Net Media Group vůči Fio bance včetně úroků byly nakonec převedeny na firmu Gallanzaro, která do insolvenčního řízení přihlásila zajištěné pohledávky v celkové výši 621 milionů Kč a stala se největším věřitelem Net Media Group.

Autoři | Foto Jakub Wittka

Štítky reality, armáda, Olomouc, sklady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.