úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Olomoucká charita posílá na Ukrajinu kamion s obuví a nemocničním vybavením

Kamion naložený pracovní a dětskou obuví, berlemi i nemocničním vybavením vyslali v pátek na východní Ukrajinu pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Sedmitunový náklad na místě rozdělí mezi potřebné organizace Caritas Mariupol, která podporuje nejen lidi v nouzi ze své oblasti, ale také obyvatele vysídlené kvůli válečnému konfliktu na východě Ukrajiny. Posíláme sterilizátory, CombiSety na operační sály, nemocniční postele a noční stolky, řekla koordinátorka projektů na Ukrajině Khrystyna Novodvorska.

ACHO také podpořila jídelnu v Mariupolu, ve které se zdarma stravují lidé v nouzi a uprchlíci z východní části země, kde se už šestým rokem válčí. Caritas Mariupol pomáhá i materiálně. „Caritas Mariupol poskytuje materiální a psychologickou pomoc dětem, dospělým, ale i celým rodinám, které prchly před válečným konfliktem. Dále pomáhá lidem v nouzi z oblasti Mariupolu a poskytuje zdravotní a pečovatelské služby starším lidem a nemocným," podotkla Novodvorska.

ACHO pomáhá na Ukrajině dlouhodobě. Například v roce 2017 na Ukrajinu poslala sedm desítek postelí, matrace i noční stolky. Vybavila jimi nemocnici v ukrajinské Kolomyje, která se stává útočištěm lidí prchajícím před válkou. Pomoc směřovala také do nově vznikající noclehárny, která poskytuje zázemí lidem bez domova.

Autoři | Foto acho.charita.cz

Štítky ČR, Ukrajina, sociální, nemocnice, charita, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.