neděle 5. května 2024 Klaudie

Bouřkou poničený hřbitov v Prostějově byl opět otevřen

Městský hřbitov v Prostějově, na kterém v pondělní vichřice polámala stromy a poničila sedm desítek hrobů, byl dnes po jednodenní přestávce znovu otevřen pro veřejnost. Pracovníci budou škody odstraňovat za provozu. Řekla to mluvčí radnice Jana Gáborová.

„Práce na likvidaci následků bouřky budou trvat zhruba dva týdny. Místo, kde došlo k vyvrácení stromů a poškození hrobů, bude ohraničeno páskou se zákazem vstupu," uvedla Gáborová.

Zaměstnanci hřbitova areál důkladně zkontrolovali, aby zpřístupněné části byly pro návštěvníky bezpečné. Na městském hřbitově po pondělní prudké bouři zůstalo ležet velké množství polámaných větví. Náhrobky a kamenné desky nevydržely tíhu spadlých větví či polámaných stromů. Vítr byl tak silný, že některé letité stromy vyvrátil i s kořeny. Na některých místech hřbitova jsou kvůli tomu poškozeny chodníky.

Městský hřbitov byl založen v roce 1900 v sousedství Brněnské ulice na jižním okraji Prostějova. Hřbitov se už od svého založení vyznačuje početnou výsadbou dřevin.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky počasí, správa, pietní, bouře, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.