pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Poslední etapa modernizace olomouckého Globusu už je u konce. Vznikl gril i zdravé bistro

PR článek

Velká přestavba olomouckého Globusu je u konce. Jako první vzniklo loni na podzim nové Café Globus a také další místa pro obchody, na jaře přestavba pokračovala odděleními na celé prodejní ploše hypermarketu a vznikem zcela nové a moderní Restaurace Globus. A nakonec je tu právě dokončené Uzenářství (ano, legendární sekaná v housce nechybí!), včetně Grilu. Unikátní premiérou v rámci celého Globusu je však Zdravé bistro, poprvé nabízející hotová jídla z alternativních surovin oddělení Zdravého světa.

Všechny tři nové jednotky jsou zásobovány přímo z hypermarketu. V praxi to znamená, že suroviny pocházejí například z vlastního řeznictví, cukrářství, pekařství Globus či oddělení Zdravého světa. „V Globusu máme vše pod jednou střechou, proto našim zákazníkům garantujeme prvotřídní kvalitu všeho, co vyrobíme a na pultech prodáváme,” říká ředitelka olomouckého Globusu Andrea Dvořáková. 

Při poslední přestavbě se myslelo na Uzenářství Globus, které se nacházelo v místech současné moderní Restaurace (o té jsme psali zde). Zákazníci mají znovu možnost dát si dnes již legendární sekanou v housce, ale i novinky v podobě řízků z krkovice či vepřových špiček. Koupí zde i vybrané výrobky z uzenin a masa. Pokud tedy jdete do Globusu jen pro něco “malého“, nemusíte nutně až do zadní části hypermarketu, kde se řeznictví nachází. 

Velkou novinkou je oddělení s příznačným názvem “Gril”, ve kterém najdete osvědčené klasiky, jako jsou pečená kuřata, ale také úplné novinky. Největší lákadlem je pastrami podle vlastní receptury. V Globusu se vyrábí z uzeného hovězího masa, které dodávají řezníci z Globusu. Pastrami si můžete dát buď na místě nebo si ho vzít s sebou domů, přičemž si k masu můžete nakombinovat přesně to, co vám nejvíce chutná. Je libo na prkénku nebo do dýňového chleba, s nakládanou okurkou, zelím nebo BBQ omáčkou, či se vším dohromady? Není problém. 

U Grilu navíc naleznete i výbornou pizzu z těsta od pekařů z Globusu vyráběnou dle sicilského stylu - tedy kynuté těsto na hranatém plechu. Čerstvá kuřata jsou marinovaná v několika druzích koření. Koupíte tu i osvědčené chlebíčky, na které se také používají čerstvé ingredience přímo z Globusu. „Chtěli jsme pro zákazníky zachovat to, co měli v předchozí restauraci rádi a zároveň jim nabídnout něco úplně nového a posunout místní gastronomii zase o kus dál. Ne nadarmo jsme i na této poslední přestavbě spolupracovali s odborníky na jednotlivé sortimentní sekce, takže výsledek by měl být opravdu na jedničku,” říká paní Dvořáková. 

Třetí, zbrusu novou částí, je Zdravé bistro. „Jedná se o úplně první bistro tohoto typu v českých Globusech,” upozorňuje Dvořáková, zatímco se procházíme kolem bistra, v jehož pultech najdete každý den vždy dvě čerstvá jídla a polévku. Nabídku směřuje nejen k zákazníkům na veganské stravě, ale i k těm, kteří si chtějí svůj jídelníček přechodně odlehčit. „Do kuchyně Globusu jsme přizvali zkušeného regionálního šéfkuchaře pro vegetariánskou i veganskou kuchyni, a tak věříme, že nové chutě budou skutečně atraktivní. Každý den vaříme čerstvě a ze surovin, které nám poskytuje oddělení Zdravého světa. Zákazníci se vždy mohou těšit na dvě jídla z rozmanité nabídky, samozřejmostí bude i polévka v podobě krému či v dalších úpravách,” vypočítává paní ředitelka. Ve Zdravém bistru mohou dále zákazníci koupit například zeleninové a ovocné fresh šťávy, čerstvé saláty na váhu, raw dorty či různé tapioky ve skle. Skleničky zde můžete zanechat a Globus je znovu použije podobně jako talíře.

 Při zařizování Zdravého bistra mysleli i na možnost odnést si jídlo domů. „I sem jsme promítli naši snahu maximálně omezit jednorázové plasty, proto i tady ve Zdravém bistru chceme mít nádoby z plně recyklovatelného materiálu,” říká paní ředitelka Dvořáková, přičemž ukazuje na hnědé misky, vedle kterých leží i dřevěný příbor či eko brčka.

Pilotní provoz Zdravého bistra zahájil Globus v pátek 19. července a během tohoto týdne již najede na plný provoz. „Doufáme, že se nově otevřené bistro i obchody budou našim zákazníkům líbit. Za celý tým Globusu jim přeji, ať si na novinkách u nás pochutnají,“ říká závěrem Andrea Dvořáková. ​

 

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky Globus, gril, zdravé bistro, přestavba, modernizace, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.