čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Holečkova základní škola má nové sportoviště, je přístupné i veřejnosti

Olomouc se rozrostla o další kvalitní sportoviště. Ve Fakultní základních škole Holečkova vzniklo Centrum volnočasových aktivit. Nové sportoviště v areálu školy využijí nejen žáci školy, ale také veřejnost. Po náročné obnově má škola nový atletický ovál, víceúčelové hřiště i moderní zázemí s bezbariérovým přístupem.

„Další velká investice města v celkové výši 8 milionů korun výrazně zlepšuje nabídku sportovního vyžití v Olomouci. Díky ní vzniká v areálu školy moderní sportoviště, včetně potřebného kvalitního zázemí pro žáky, sportovce i širokou veřejnost,“ řekl primátor Olomouc Antonín Staněk, který se při slavnostním otevření sportoviště neváhal společně s žáky školy zapojit do jedné z disciplín. „Kvalitu běžeckých drah na oválu jsem vyzkoušel při běhu na 60 metrů, je výborná,“ komentoval svůj sportovní výkon s úsměvem primátor Staněk.

Po náročné pětiměsíční obnově původního již nevyhovujícího venkovního sportoviště vznikl v areálu školy nový atletický ovál s umělým povrchem a čtyřmi běžeckými drahami v ploše 1.560 m2 a délce 247 m a víceúčelové sportovní hřiště s umělým povrchem pro volejbal, házenou, malou kopanou, nohejbal a basketbal s celoročním provozem v celkové ploše 770 m2.

Nové je také zázemí šaten a sociální zařízení, včetně bezbariérového přístupu pro handicapované sportovce. „Na základně rozhodnutí města došlo i na částečnou rekonstrukci v pavilonu školy, kde vznikly šatny, sociální zařízení a bezbariérová rampa pro návštěvníky areálu Je to důležitá součást investice, bez níž by areál nedokázal nabídnout kvalitní sportovní zázemí,“ vysvětlil primátor s tím, že původní projekt s rekonstrukcí šaten v pavilonu školy nepočítal.

K modernizaci sportoviště v areálu Fakultní základních školy Holečkova město využije evropské dotace. „V rámci vyhlášené výzvy jsme požádali o dotaci ve výši 6,6 milionu korun z Regionálního operačního programu Střední Morava,“ uvedl náměstek pro školství Pavel Urbášek.

V areálech základních škol nabízí město celkem čtrnáct komplexů sportovních hřišť i jednotlivých sportovišť. Ve většině případů se jedná o multifunkční sportoviště využitelná pro více druhů sportu, kde je možné si zapůjčit i sportovní vybavení.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.