pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Ve voliéře zvané Bábovka v Olomoucké zoo přibyly čedičové varhany

V ptačí voliéře zvané Bábovka v olomoucké zoo přibyly napodobeniny čedičových varhan. Nově zrekonstruovaná voliéra se představuje veřejnosti. Její oprava započala rokem 2018 a brzy se v ní návštěvníci projdou přímo mezi ptáky, bude totiž průchozí, popisuje zooložka Libuše Veselá.

V roce 2018 došlo k výměně pletiva a proběhl nátěr konstrukce obří ptačí voliéry. V rámci opravy se odstranil sediment z rybníčku samotné voliéry a započala stavba umělých skal, napodobenin čedičových varhan. Základní práce byly dnes již dokončeny a nový kabát voliéry přišel zahradu na prozatímní částku 2 209 675 korun.

Čeká se pouze na výstavbu zimoviště ptáků a cesty pro návštěvníky. Bábovka v novém kabátě bude totiž pro návštěvníky průchozí. Než se tak stane, obsadili ji jeřábi mandžuští, panenští, bělošíjí, kondoři královští, krocanovití, havranovití a zoborožci kaferští. Se zmiňovanými opeřenci se v průchozí voliéře budou moci návštěvníci setkat. Vyjma ne zcela přátelských kondorů královských. Vše nasvědčuje tomu, že přibydou i kriticky ohrožení ibisi skalní.

Foto Zoo Olomouc

Štítky zoo, voliéra, Bábovka, rekonstrukce, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.